Maaltijd met Michelinster in St. Jansdal

Array

Het sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk en ziekenhuis St Jansdal gaan samenwerken. Patienten kunnen per 1 november een sterrenmaaltijd bestellen uit de keuken van sterrenrestaurant Basiliek. Na enkele maanden van overleg is deze unieke samenwerking een feit. Een primeur voor Nederland!De service is bedoeld voor culinaire fijnproevers en voor patienten die eens iets anders willen dan de ziekenhuismaaltijd. Via roomservice konden patienten al tegen betaling extra’s bestellen uit een uitgebreid assortiment zoals een snack, een gebakje of de krant. Deze service is nu uitgebreid met een sterrenmaaltijd.


Patienten die langer dan vier weken in het ziekenhuis liggen worden door het ziekenhuis en Basiliek getrakteerd op een verwendag. Onderdeel hiervan is een gratis 3-gangendiner uit de keuken van Basiliek.


De achterliggende gedachte van de samenwerking is dat het ziekenhuis drie sterren bezit en Baseliek één. In 2006 is het restaurant bekroond met een Michelinster. In 2008 heeft het ziekenhuis drie sterren toegewezen gekregen in de gids “Gastvrijheidszorg met Sterren”. Dit sterrensysteem is een waardering voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg, eten, drinken, ambiance en gastvrijheid in zorginstellingen.


Rik Jansma is geen onbekende voor het St Jansdal. Al eerder verleende hij zijn medewerking aan evenementen van het ziekenhuis, waaronder een sponsordiner afgelopen voorjaar. Het geeft Rik een goed gevoel dat hij iets kan doen voor de patienten van het St Jansdal. Het ziekenhuis is blij deze extra service te kunnen aanbieden.


Restaurant Basiliek is gevestigd in de voormalige Agnietenkapel aan de schilderachtige Vischmarkt in Harderwijk. In het voorjaar van 2006 zijn we begonnen onze ambities waar te maken en nu zijn we al bekroond met een Michelinster! Alsof dat nog niet genoeg was werden we de snelste stijger in de Lekker Top-100 van beste restaurants van Nederland. In de door het culinaire tijdschrift “Lekker 2008” samengestelde lijst werden we “als de kurk van een champagnefles gelanceerd” van plaats 96 naar 44.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Maaltijd met Michelinster in St. Jansdal"

  1. Maaltijd met Michelinster in St. Jansdal | Medicalfacts.nl « Wat zeggen de weblogs over (acute)zorg.

    […] Het sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk en ziekenhuis St Jansdal gaan samenwerken. Patiënten kunnen per 1 november een sterrenmaaltijd bestellen uit de keuken van sterrenrestaurant Basiliek. Na enkele maanden van overleg is deze unieke samenwerking een feit. Een primeur voor Nederland!De service is bedoeld voor culinaire fijnproevers en voor patiënten die eens iets anders willen dan de ziekenhuismaaltijd. Via roomservice konden patiënten al tegen betaling extra’s bestellen uit een uitgebreid assortiment zoals een snack, een gebakje of de krant. Deze service is [From Maaltijd met Michelinster in St. Jansdal | Medicalfacts.nl] […]

Comments are closed.

Recente artikelen