Zorgverzekeraar Achmea in top 5 van beste werkgevers volgens Intermediair

Array

Een plek in de top van beste werkgevers van Nederland is belangrijk voor onze positie en uitstraling op de arbeidsmarkt. Die plek krijg je natuurlijk niet zo maar. We werken er al enkele jaren aan om een toonaangevende werkgever in Nederland te zijn.


Intermediair houdt elk jaar een onderzoek naar de beste werkgever. Het bestaat uit een onderzoek naar arbeidsvoorwaarden en werknemerstevredenheid. Achmea scoort op beide onderdelen buitengewoon hoog. Zon fraai resultaat terwijl we in een uiterst woelige financile wereld zitten, gevoegd bij onze veranderende organisatie, vind ik een grote opsteker, zegt Hans van den Brink. Achmea onderscheidt zich door haar coperatieve karakter, haar maatschappelijke betrokkenheid, n de goede balans tussen belangen van aandeelhouders, medewerkers, klanten en distributiepartners. Dat zijn belangrijke elementen voor onze positionering op de arbeidsmarkt.

Volgens Van den Brink brengt Achmea die aspecten ook merkbaar in de praktijk. Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden kent Achmea een levensfasebewust diversiteitsbeleid, waarbij medewerkers de ruimte hebben om werk en priv goed op elkaar af te stemmen. Steeds meer medewerkers hebben de mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken. We zijn allang performancegedreven en hebben de aanwezigheidscultuur achter ons gelaten. Daarnaast kennen we de diversiteitsdag om naast de gebruikelijke feestdagen ook een dag te bieden waarop medewerkers met een andere culturele achtergrond hun feest kunnen vieren. We hebben een maatschappelijk verlof, waarin medewerkers zich kunnen inzetten voor maatschappelijke doelen en bieden vluchtelingen een werkervaringsplaats. Verder maken we er serieus werk van om meer topfuncties te laten bekleden door vrouwen. Ook ons traineeschap is bijzonder: trainees kunnen hun opleidingsprograma naar individuele wensen aanpassen. Kortom: we zijn een moderne werkgever om met recht trots op te zijn. We zijn erg blij dat het onafhankelijke onderzoek van Intermediair ook tot deze conclusie is gekomen!

Intermediair presenteert de resultaten van het Beste Werkgeversonderzoek 2008 vanmiddag tijdens het Nationaal Beloningscongres 2008 in Bussum. De topvijf ziet er als volgt uit (tussen haakjes de posities uit 2007):
1. Macaw (33)
2. Rabobank (5)
3. Gemeente Zwolle (24)
4. Achmea (19)
5. KPMG (10)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen