Leefstijl voor huisarts lastig onderwerp

Array

Huisartsen blijken er moeite mee te hebben hun patienten ervan te overtuigen dat zij baat hebben bij een gezondere leefstijl. In slechts 40 procent van de consulten voor hoge bloeddruk brengt de huisarts onderliggende onderwerpen als gewicht, voeding, roken en het gebrek aan beweging ter sprake.

Onderzoekers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en onderzoeksinstituut Nivel schrijven in het blad BMC Family Practice dat de frequentie en de kwaliteit van de adviezen van de huisarts kunnen verbeteren. Vooral voor mensen met een hoge bloeddruk zijn een gezonde voeding, een normaal gewicht, voldoende lichaamsbeweging en niet-roken belangrijk om de kans op hart- en vaatziekten te verminderen.

(ANP)

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen