ZEKUR kiest voor eigen huisartsen in Amsterdam

Array

ZEKUR, de jongste verzekering van Univé, biedt haar verzekerden voor 2009 in Amsterdam een uniek concept van integraal geregelde zorg. Naast het speciaal gecontracteerde ziekenhuis en de internetapotheek, met wie vorig jaar al speciale afspraken waren gemaakt, gaat ZEKUR nu op zoek naar de ‘ eigen ‘ huisarts. Hiermee gaat ZEKUR de belangrijkste spelers van de gehele zorgketen voor de ZEKUR-doelgroep bij een select aantal samenwerkende aanbieders contracteren. Daarbij is een verzekerde die zich inschrijft bij de ZEKUR-huisarts vrijgesteld van het wettelijk verplicht eigen risico van 155 euro voor ziekenhuiszorg bij het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam en de bestellingen bij de internetapotheek.


Het model voor de huisarts

De huisartsen in Amsterdam zijn dit weekeinde aangeschreven met het verzoek te laten weten of zij interesse hebben om ZEKUR-huisarts te worden. Voor de huisartsen houdt de overeenkomst in dat ZEKUR een voorkeurscontract met (als de verzekerden kiezen voor de voorgestelde huisarts) een extra volume aan klanten biedt. ZEKUR verwacht van de huisartsen die met haar samenwerken dat zij patienten verwijzen naar het OLVG en de internetapotheek. ZEKUR vraagt ook aan de huisartsen om actief mee te denken over uitbreidingen en aanpassingen in het concept, waarbij e-health en patientengemak het uitgangspunt vormen. ZEKUR-verzekerden worden niet verplicht naar de ZEKUR-huisarts in Amsterdam te gaan, maar kunnen anders het verplicht eigen risico niet terug verdienen.

ZEKUR verwacht met deze afspraak een volgende stap te zetten in het vergroten van de doelmatigheid in de zorg. Zorgaanbieders werken optimaal samen aan de zorg rond deze specifieke doelgroep. Daardoor is de zorg speciaal afgestemd op de behoeften en de belevingswereld van de specifieke klant.

Recente artikelen