Agis introduceert uniek contract voor apotheken

Array

apotheekAgis gaat als eerste zorgverzekeraar apothekers belonen die aantoonbaar betere kwaliteit leveren aan de klant. Agis maakt hierbij gebruik van de ruimte die door de NZa is geboden in de nieuwe tariefstructuur voor apotheken. De vernieuwde farmacieaanpak draagt bij aan verbetering van de zorg voor klanten, meer kennis bij klanten over de kwaliteit die apothekers leveren en een passende beloning voor apothekers. Deze nieuwe en unieke aanpak wordt vanaf 1 maart 2009 geïntroduceerd voor apothekers.

Agis gaat vanaf deze datum twee farmacie overeenkomsten hanteren:
De basisovereenkomst en de intensieve overeenkomst. Voor de basisovereenkomst moet de apotheker voldoen aan een aantal (basis) kwaliteitscriteria die door de apotheeksector zelf zijn vastgesteld. De intensieve overeenkomst kent extra kwaliteitseisen waarbij de klant zelf meer wordt betrokken. Zo moet de apotheker bijvoorbeeld onderzoek doen naar klantervaringen en zet de apotheker zich in om klanten te informeren over het medicijngebruik, bijwerkingen en medicijn combinaties. Dit doen ze door middel van een zogenaamde medicatiecheck. Veel ziekenhuisopnames worden nog steeds veroorzaakt door verkeerd medicijngebruik. Met deze medicatiecheck wil Agis de veiligheid en doelmatigheid van medicatie verbeteren. Ook zal de apotheker jaarlijks een voorlichtingsbijeenkomst organiseren voor zijn klanten waar informatie gegeven wordt over specifieke ziektebeelden en het geneesmiddelengebruik. Het bezorgen aan huis van medicijnen is tevens onderdeel van deze overeenkomst.

Agis is ervan overtuigd dat investeren in kwaliteit leidt tot betere zorg voor haar klanten. Om tot deze verbetering te komen gaat Agis met de contracten differentiatie tussen apothekers aanbrengen. Apothekers die al jaren lang geïnvesteerd hebben in betere kwaliteit worden beloond met een hoger tarief. Onderling kunnen de apothekers zich dus van elkaar onderscheiden. En klanten worden geïnformeerd of de apotheker zich onderscheidt op het gebied van kwaliteit.

Recente artikelen