Nieuw in 2009: andere betaaldatum en kosten voor acceptgiro

Array

univeVeel van onze verzekerden betalen hun premie per automatische incasso. Hiervoor gelden twee veranderingen. De eerste verandering is het incasso-moment. Nu wordt uw premie voor een bepaalde maand op de 1e van diezelfde maand afgeschreven. Dit moment wordt een paar dagen naar voren getrokken. Voortaan wordt rond de 27e geïncasseerd. Door zon- en feestdagen kan deze datum iets verschillen. Zoals nu in december: uw premie voor de maand januari wordt op 29 december geïnd. Let op: alleen deze maand heeft dus twee incassomomenten: 1 december (de premie voor de maand december) en 29 december (de premie voor de maand januari). De tweede belangrijke verandering voor 2009: bent u ons Eigen Risico of een Eigen Bijdrage verschuldigd, dan wordt ook die in de toekomst via een automatische incasso geïnd.

Sommige verzekerden betalen de maandpremie per acceptgiro. Hiervoor worden vanaf 1 januari 2009 kosten berekend, te weten € 6 per jaar. Dit bedrag wordt eenmalig per jaar afgeschreven. Deze methode is eerlijke voor verzekerden die per automatische incasso betalen. Tot nu toe betaalden zij immers mee aan onze kosten voor de verwerking van acceptgiro’s.

Bron:AllePersberichten.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen