SGP: HPV-campagne niet effectief

Array

van-der-vliesDe campagne om meisjes in te laten enten tegen baarmoederhalskanker schiet tekort en is voor een deel ook overbodig. Dat stelt de SGP-fractie in de Tweede Kamer. SGP-fractievoorzitter Van der Vlies heeft over de vaccinatiecampagne tegen het HPV-virus vragen gesteld aan minister Klink van Volksgezondheid.

Aansluitend bij epidemiologen die eveneens vraagtekens zetten bij de effectiviteit van de huidige campagne, ziet de SGP drie bezwaren. Ten eerste het feit dat in de voorlichting de meest effectieve manieren om baarmoederhalskanker te voorkomen, te weten seksuele onthouding en/of een monogame relatie, niet genoemd worden. Ten tweede: het HPV-virus kan heel makkelijk worden opgespoord met het bekende uitstrijkje tijdens het vijfjaarlijkse bevolkingsonderzoek. Drie. De vaccinatie biedt slechts schijnzekerheid omdat het vaccin slechts beschermd tegen slechts twee van de dertien HPV-varianten.

SGP: HPV-campagne niet effectief
Vragen van het lid Van der Vlies aan de minister van VWS over het HPV-vaccin.
1. Heeft u kennisgenomen van het bericht âBaarmoederhalskanker vermijdbare ziekte ?
2. Wat is uw reactie op de conclusie van het hoofd pathologie van Erasmus MC/Daniel den Hoed, namelijk dat meisjes die een monogaam huwelijk aangaan en vóór hun huwelijk daar ook naar leven, geen HPV-vaccinatie nodig hebben? Erkent u dat vooraanstaande epidemiologen al eerder in een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde vraagtekens hebben gezet bij de effectiviteit van deze prik ? Wat is hierop uw reactie?
3. Bent u het met mij eens dat de kans dat een meisje of een vrouw het HPV-virus oploopt in geval van een monogame relatie ongeveer 10% is? Waarom wordt in de voorlichtingscampagne dan alleen maar condoomgebruik genoemd als preventieve maatregel tegen het oplopen of verspreiden van het virus. Waarom wordt er geen aandacht geschonken aan de themaâs seksuele onthouding of een monogame relatie? Is de minister voornemens dat alsnog te doen?
4. Wat is uw reactie op het feit dat baarmoederhalskanker ook kan worden opgespoord en behandeld als meisjes of vrouwen zich via het vijfjaarlijkse uitstrijkje vroegtijdig laten diagnosticeren tijdens het bevolkingsonderzoek?
5. Klopt het dat het HPV-vaccin slechts tegen 2 van de tenminste 13 HPV-varianten bescherming biedt die baarmoederhalskanker kunnen veroorzaken, wat in de praktijk betekent dat slechts 70% van de gevallen van baarmoederhalskanker met het vaccin gedekt is? Bent u het met mij eens dat het vaccin in dat geval schijnzekerheid biedt aan meisjes? Wordt het risico daardoor niet veel groter dat HPV-gevaccineerde vrouwen zich niet meer laten onderzoeken tijdens het bevolkingsonderzoek?
6. Bent u het met mij eens dat de bijwerkingen van het HPV-vaccin nog niet duidelijk zijn? Bent u het met mij eens dat er meer duidelijkheid moet komen over de effecten van het HPV-vaccin?

Nederlands Dagblad, 6 maart 2009
Ned Tijdschr Geneeskd. 2008;152:2001-4,
www.ntvg.nl/publicatie/onvoldoende-gronden-voor-opname-van-vac- 315598/volledig

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

One thought on "SGP: HPV-campagne niet effectief"

  1. Waarom luisteren wij naar een gynaecoloog als het gaat om de vaccinatie tegen HPV?

    Vraag Ashley Ryburn of zij de gynaecoloog heeft gebeld toen zij vijf keer per week met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. Of heeft zij de gynaecoloog gebeld toen zij niet meer kon lopen? Toen zij dreigde te stikken en niet meer kon praten? Belt zij haar gynaecoloog om op haar te passen omdat het niet verantwoord is ook maar één minuut alleen te zijn?
    Belt zij haar gynaecoloog als zij zoveel pijn heeft dat zij het gevoel heeft dat haar spieren met messen van haar botten worden gekrast?
    Ashley vertelt hoe het met haar is gegaan sinds de tweede vaccinatie, via de website verontrustemoeders.nl.

    Nee, zij belt niet haar gynaecoloog! Ashley moest verhuizen naar een andere staat omdat zelfs de haar behandelende neuroloog geen idee had waar hij moest zoeken.
    Als je wilt weten of je je moet laten vaccineren tegen HPV moet je een neuroloog vragen, een toxicoloog, een immunoloog of een vaccinatieschade-expert.
    Ashley zegt dat zij bang is geen kinderen te kunnen krijgen over 10-15 jaar en dan pas komt de gynaecoloog weer kijken.
    En bij haar vriendin, die sinds de vaccinatie waanzinnige hoofdpijn heeft, “zit het tussen haar oren”, dus daar helpt de gynaecoloog ook niet. Daar helpt de psychiater!

    En als een gynaecoloog roept na een behaalde 82% score van vaccinatie (alsof het om een wedstrijd gaat): “Ik zal minister Klink wel eens laten zien hoe je campagne moet voeren”, denk ik meteen aan Tros Radar, waar een gynaecoloog, betaald door de farmaceutische industrie, reclame staat te maken voor de vaccinatie.
    O ja, de gynaecoloog kan je ook antwoord geven op de vraag waarom je menstruatie plotseling totaal van slag is. Maar vraag niet die gynaecoloog die je de vaccinatie heeft aanbevolen, die zal je het antwoord schuldig moeten blijven. Vraag een gynaecoloog die zich wel verdiept heeft in de gevaren van deze vaccinatie en die zich niet alleen blind staart op mogelijke voordelen over vele jaren.

    Luister naar mensen wier vak het is vaccinatieschade te onderzoeken. Luister naar de neurologen die moeten toegeven dat hier dingen gebeuren die zij nog nooit hebben meegemaakt. Of luister naar de Amerikaanse meisjes met hun verhalen op
    http://www.cynthiajanak.com/KRFCFMarchives.html
    of naar de toxische gegevens over de vaccinatie op deze site met de datum 2009/01/19, waar eerst een moeder over de dood van haar dochter verteld, en dan uitgebreid wordt gesproken over waarom de meisjes ziek worden.

Comments are closed.

Recente artikelen