Even Zorgbelang bellen voor je lokale patiëntenbeleid

Array

telefoon1Een gezondheidscentrum schrijft een nieuw beleidsplan. Het bestuur wil ook de stem van patienten daarin betrekken. Maar hoe doe je dat? Welnu, in Zuid Holland waart de kreet  Even Zorgbelang Bellen. Dat is een organisatie die lokale en regionale belangenbehartiging van patienten en gehandicapten stimuleert en faciliteert. Maar werkt die ondersteuning wel?

Deze vraag legde het provinciebestuur van Zuid Holland, financier van Zorgbelang Zuid Holland, voor aan het Julius Centrum. Wij lazen vele stukken, vroegen aan belanghebbenden toelichting en luisterden naar experts binnen en buiten Zuid Holland, binnen en buiten Nederland.

Het belangrijkste advies vanuit het Julius Centrum aan de provincie is, om vooral door te gaan met het steunen van Zorgbelang, omdat de belangenbehartiging op lokaal en regionaal niveau nog onvoldoende ontwikkeld is. De provincie moet daarbij de lange-termijn visie die Zorgbelang gaat ontwikkelen respecteren en niet te veel regels opstellen.

Het rapport van het Julius Centrum is sinds een week openbaar. Het staat op www.integratedcare.nl doorklikken op publicaties. Meer informatie hierover kun je inwinnen bij Juliusonderzoeker en auteur drs. Tannie Lever op [email protected]

Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen