Voormalige Almelose huisarts en Nederlandse multimiljonair Reytenbagh aangeklaagd voor verduistering 250 miljoen en belastingontduiking

Array

louis_reytenbaghDe Zwitserse bank Crédit Suisse heeft de Nederlandse multimiljonair Louis Reytenbagh aangeklaagd voor het verdonkeremanen van bijna 250 miljoen euro. Dat meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes. Reytenbagh was in de jaren 90 huisarts en werd daarna schatrijk door investeringen. Daarmee kwam hij op de 42ste plaats van de ‘rijkenlijst’ van zakenblad Quote. Ook de Belgische justitie heeft een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Reytenbagh. Justitie verdenkt de 62-jarige Reytenbagh van belastingontduiking van minstens 30 miljoen euro. Louis Reytenbagh  kreeg de bijnaam Dr. Death omdat de voormalige huisarts die honderden miljoenen heeft verdiend met het “investeren” in bijna failliete bedrijven.

Reytenbagh heeft huizen in Brasschaat en Monaco en heeft onlangs een appartement in NewYork gekocht. Daarvoor zou hij volgens insiders ruim 20 miljoen dollar hebben betaald. Reytenbagh verdiende veel geld door te speculeren op een neergaande effectenbeurs. Met zijn vermogen van €557 miljoen was hij in 2008 goed is voor positie 41 in Quote’s rijkenlijst. Reytenbag cashte zijn eerste miljoenen met het in elkaar klappen van de dollarkoers. Zijn grootste knallers maakte de jarige met de beursval van KPN Qwest en Laurus. Een megadeal met Getronics levert hem begin 2000 een slordige €200 miljoen op. Bij zakelijke transacties kwam hij meermalen in aanvaring met zakenmensen uit Twente. Reytenbagh kwam 18 jaar geleden ook al negatief in het nieuws in de babyticketaffaire.Door de babyticketaffaire wordt hij ook wel babydoc genoemd omdat hij de hele wereld rondvloog in de eerste klasse met vervalste KLM-babytickets. In 2004 werd hij al beschuldigd door een groep van voormalig bestuurders en aandeelhouders van olieconcern Petroplus van verduistering van € 40 miljoen. Hij moest toen flink de portemonnee trekken om de boel te schikken.

One thought on "Voormalige Almelose huisarts en Nederlandse multimiljonair Reytenbagh aangeklaagd voor verduistering 250 miljoen en belastingontduiking"

  1. Redactie Medicalfacts/ER

    Louis Reytenbagh: ‘Ik ben onschuldig!’

    Louis Reytenbagh, die eerder deze week door Credit Suisse werd beschuldigd van diefstal van zeker $340 miljoen, zegt onschuldig te zijn.

    ‘Ze borduren er een heel verhaal omheen omdat ze de aandeelhouders moeten uitleggen dat hun beleggingen onder Jan zijn geraakt. Wat is er gemakkelijker om dan te zeggen: er heeft iemand gefraudeerd’, zegt Reytenbagh tegen de Volkskrant , die hem op wist te sporen op de Britse Maagdeneilanden.

    Voor de liefhebbers: de volledige aanklacht van Credit Suisse.

Comments are closed.

Recente artikelen