ABVAKABO FNV: ORBIS moet op zoek naar partners

Array

orbisHet noodlijdende Limburgse ORBIS Medisch en Zorgconcern moet op zoek naar partners. Dat zegt vakbond ABVAKABO FNV. Vanwege de slechte financiele situatie staan bij het zorgconcern 485 banen op de tocht; voor ruim 700 medewerkers dreigt ontslag. Om de continuïteit en kwaliteit van zorg te garanderen is een stevige financiele basis nodig, aldus de vakbond. Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport moet daarnaast zijn verantwoordelijkheid nemen voor het voortbestaan van het zorgconcern.

Het gedwongen ontslag van ruim 700 medewerkers is in ieder geval geen optie, vindt ABVAKABO FNV. Het heeft funeste gevolgen voor de werkgelegenheid: het gaat om het hoogste aantal ontslagen in de gezondheidszorg ooit, in een regio die maar zeer beperkt vervangende werkgelegenheid kan bieden. Ontslag van die omvang zal daarnaast grote gevolgen hebben voor werkdruk en kwaliteit van zorg; te lage bezetting kan de veiligheid en kwaliteit van zorg in gevaar brengen. Bovendien blijft de financiele basis van het zorgconcern nog jaren kwetsbaar. ABVAKABO FNV vindt dan ook dat gezocht moet worden naar samenwerking met andere ziekenhuizen in de regio.

Om de kwaliteit van zorg en de werkgelegenheid te garanderen, vindt de bond daarnaast dat de minister zich garant moet stellen voor het voortbestaan van het ORBIS Medisch Centrum. Donderdagmiddag 2 april vindt een interpellatiedebat over ORBIS plaats in de Tweede Kamer.

Bron: ABVAKABO

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen