Vanaf 4 juni begrijpen gemeenteambtenaren de volksgezondheid

Array

cursusDe GGD Midden Nederland en het Julius Centrum organiseren op donderdag 4 juni een ééndaagse cursus over recente ontwikkelingen in preventie en zorg.

Vier thema’s komen aan de orde
1. moderne en traditionele infectieziekten
2. de Centra voor Jeugd en Gezin
3. het voorkomen van chronische ziekten door het afleren van ongezonde leefstijlen
4. het bieden van ondersteuning en zorg via de WMO aan mensen die het niet meer alleen redden.

De cursus is primair bedoeld voor beleidsmedewerkers van gemeenten in de Provincie Utrecht. Wij onderscheiden twee groepen deelnemers. Ten eerste beginners die net zijn overgeplaatst van bijvoorbeeld een gemeentelijke afdeling huisvesting. Ten tweede onderscheiden wij gevorderden die al een aantal jaren meedraaien in de volksgezondheid en meestal al een zekere scholing achter de rug hebben.

Aan de beginners reiken wij handboek kennis aan. Bij de tweede groep staat kennis over recente ontwikkelingen centraal. U bepaalt zelf tot welke groep u hoort. Hoewel het focus primair gericht is op Utrechtse gemeente-ambtenaren zijn ook collega’s van andere gemeenten en overheidsinstanties van harte welkom op deze cursus.

Ondergetekende geeft leiding aan de cursus. Docenten van het Julius Centrum en de genoemde GGD geven lessen over de vier thema’s en nodigen u uit tot discussie en het inbrengen van eigen ervaringen. Wij geven de cursus bij de  GGD Midden-Nederland, vestiging Amersfoort,  Zonnehof 10.

Wilt u deze dag meemaken? Meld u dan aan bij Janny Rozendaal, GGD MN, via e-mail: [email protected] .  Aan de deelnemers wordt na afloop van de studiedag een certificaat van deelname uitgereikt.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen