Peter Gondrie nieuwe algemeen directeur KNCV Tuberculosefonds

Array

peter-gondriePeter Gondrie (1948) is vanaf 1 mei 2009 de nieuwe algemeen directeur van KNCV Tuberculosefonds. Gondrie is arts en Master of Public Health en heeft een lange en brede ervaring in tbc-bestrijding, public health en internationale samenwerking. Naast uitgebreide ervaring in toegepaste tbc-bestrijding is Gondrie ook expert in de bredere inbedding van tbc-bestrijding in de gezondheidssystemen in door KNCV Tuberculosefonds ondersteunde landen.

Peter Gondrie is vanaf 1995 in dienst van KNCV Tuberculosefonds en is op dit moment hoofd van de Unit Internationaal. Gondrie werkt al lange tijd samen met nationale en internationale publieke gezondheidsprogramma’s, met collega-instituten en met donororganisaties.

Gondrie wordt als hoofd Unit Internationaal opgevolgd door Jeroen van Gorkom (1952) die sinds 1996 voor KNCV Tuberculosefonds werkzaam is als internationaal consulent tbc-bestrijding. Van Gorkom is public health arts.

Peter Gondrie is vanaf 1995 in dienst van KNCV Tuberculosefonds. In het Stop TB Partnership werkt Gondrie al lange tijd samen met nationale publieke gezondheidsprogramma’s, met collega-instituten en met donororganisaties. Gondrie start 1 mei a.s. als algemeen directeur. Vóór die datum hoopt de directie een opvolger voor zijn huidige functie te kunnen benoemen. De brief van de Raad van Toezicht van KNCV Tuberculosefonds


KNCV Tuberculosefonds

KNCV Tuberculosefonds is een medische ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor het wereldwijd terugdringen van tuberculose. Tuberculose is een besmettelijke en dodelijke infectieziekte. Wereldwijd krijgen jaarlijks ruim negen miljoen mensen tuberculose, hiervan sterven ruim 1,7 miljoen mensen. Onnodig want patienten kunnen door vroegtijdige opsporing en de juiste behandeling volledig genezen. Samen met hiv/aids en malaria vormt tuberculose de top drie van meest dodelijke infectieziekten ter wereld. KNCV Tuberculosefonds redt met haar activiteiten wereldwijd vele levens.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen