Explosief gestegen vraag naar mondkapjes bij internetdrogist

Array

mondkapjeNu de Mexicaanse griep ook ons land heeft bereikt zijn er veel Nederlanders op zoek naar preventieve middelen om zo de kans op besmetting te minimaliseren. De vraag naar mondkapjes is daarom enorm.

Internetdrogist Drogisterij.net zag de verkoop in mondkapjes explosief stijgen. Dat veel Nederlanders op zoek zijn naar preventieve middelen via internet verbaast medewerker René Santifort niet: ”Veel klanten zoeken hun weg via internet naar meer informatie en de juiste beschermende producten. We voorzagen al een toenemende vraag naar de zogehete FFP2 mondkapjes en hebben de voorraad daarop aangepast.”

Het is belangrijk te weten dat niet alle mondkapjes de kans op besmetting verlagen. De World Health Organisation adviseert daarom goedgekeurde mondkapjes te gebruiken met beschermingscodering FFP2, alleen deze kapjes beperken de kans op besmetting.
Niet goedgekeurde, dunne papieren mondkapjes bieden geen enkele bescherming tegen de Mexicaanse griep.

Ook is vraag naar het anti- griepmiddel Tamiflu. Dit middel kan gebruikt worden om griep te voorkomen en te behandelen. Santifort benadrukt dat dit middel alleen bij reguliere apothekers te verkrijgen is en adviseert klanten contact op te nemen met een apotheek.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen