Bedrijfsartsen zitten wel in richtlijnen-commissies

Array

emailOp 13 mei vond een plenair debat plaats over de toekomst van geïntegreerde zorg aan werknemers door bedrijfsartsen, huisartsen en medisch specialisten. Prof.dr. Guus Schrijvers zat dat debat voor. Zie ook het bericht hieronder. Een van de discussiepunten was dat bedrijfsartsen onvoldoende in richtlijnwerkgroepen van huisartsen en specialisten vertegenwoordigd zijn.

Carel Hulshof is bedrijfsarts en coördinator richtlijnen van de Nederlandse Verenging voor Arbeidsgeneeskunde (NVAB). Na het debat stuurde hij de heer Schrijvers de volgende mail: Er was op de conferentie geen tijd meer erop in te gaan maar hier moet ik het discussiepunt corrigeren. Sterker nog: Nederland loopt (ik durf gerust te zeggen in de wereld) voorop als het gaat om het opnemen van aandacht voor werk in multidisciplinaire richtlijnen. Wij doen daar juist vrij veel aan; hebben er -betaald door ZonMw- een Blauwdruk voor uitgebracht en worden zelfs in de UK als voorbeeld gesteld hoe het eigenlijk zou moeten Dat bleek op 12 mei. Ik was toen in Londen omdat ik vanwege die ervaring lid ben van de Britse Stuurgroep richtlijnontwikkeling van de Royal College of Physicians, de Faculty of Occupational Medicine en de NHS Plus. Ik voeg ter informatie nog bij een presentatie die ik er voor de NHS recent over in Birmingham heb gehouden en een recent editorial.

De genoemde bijlagen zijn in het bezit van de heer Schrijvers. Wilt u die ontvangen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Het email adres van Carel Hulshof is [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen