Honderden apothekers demonstreren in Den Haag

Array

apotkers protesteren in den haag‘Ik geef om zorg!’ riepen de honderden apothekers en apothekersassistenten die donderdagochtend 8 oktober in optocht naar het Plein voor de Tweede Kamer liepen. Apothekers protesteren tegen de slechte financiele situatie waar ze momenteel mee te maken hebben door met name het preferentiebeleid. De apothekers krijgen hierbij steun van de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Publieke Zaak.

Apothekers zijn niet langer in staat kostendekkend te werken en worden daardoor gedwongen om personeel te ontslaan. Ook dreigen er faillissementen. Dit gaat ten koste van het leveren van een goede farmaceutische zorg voor de patienten. De actie vond plaats voor het begin van het Algemeen Overleg Geneesmiddelen in de Tweede Kamer. De apothekers boden de Tweede Kamerleden een petitie en actiemateriaal aan.

Ook in de apotheken voeren ze deze dag actie. Zo worden er flyers uitgedeeld en alle medicijnen meegegeven in speciale ‘actiezakjes’ met daarop de slogan ‘Ik geef (om) zorg. U ook?’ Patienten kunnen de actie ondersteunen door de zakjes te ondertekenen en weer in te leveren. Al deze medicijnzakjes zullen op een later moment worden aangeboden aan minister Klink.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen