Pedo-seksuele Benno L.:Novadic-Kentron reageerde niet op hulpvraag

Array

novadic kentron rutgers stimezoRutgersStimezo & Novadic-Kentron verwijzen altijd maar hebben ook geheimhoudingsplicht
Benno L. is volgens zijn advocaat op gesprek geweest bij de verslavingsinstelling Novadic-Kentron, waar hij ook onder behandeling stond voor zijn gokverslaving, maar dat kreeg geen vervolg. L. zou bij Novadic-Kentron hebben aangegeven dat hij pedofiele gevoelens heeft en dat hij  filmpjes had gemaakt. Het advies zou zijn geweest die filmpjes te vernietigen. Het kwam, volgens Benno L.,  niet tot een behandeling.

Novadic-Kentron laat weten om privacyredenen niet inhoudelijk hierop te reageren. Wel zegt de woordvoerder dat iedereen wordt doorverwezen als er een hulpvraag komt waar deze instelling niet op ingesteld is. Ook als het gaat om bijvoorbeeld pedoseksualiteit. Mensen worden dan ook doorverwezen. De GGZ is hierbij het aangewezen kanaal.

Middelen van dwang of meldingsplicht heeft Novadic-Kentron niet. Iemand is zelf verantwoordelijk voor behandeling. Daarnaast heeft Novadic-Kentron een geheimhoudingsplicht dus kunnen zij niet pro-actief contact opnemen met instanties als iemand een advies niet opvolgt.

Volgens Van der Kruijs is L. medio jaren negentig ook een hulpvraag bij de Rutgersstichting in Eindhoven geweest. Een woordvoerder van RutgersStimezo zuid nederland laat weten niet specifiek op de kwestie in te kunnen gaan. Wel laat de woordvoerder weten dat RutgersStimezo de aangewezen instelling is voor alle seksuele problematiek. RutgersStimezo heeft veel kennis in huis en is ook in staat om samen met GGZ een diagnose en behandelplan op te kunnen stellen om pedoseksuelen te behandelen. Maar de patient heeft zelf de regie. “Wij hebben geheimhoudingsplicht en kunnen een behandeling niet dwingen”.

Volgens zijn advocaat heeft Benno L. zijn pedofiele neigingen lang onderdrukt totdat hij in een depressie kwam.Volgens de advocaat bestaan er geen plekken komen waar pedofielen zich – eventueel anoniem – kunnen melden, zodat ze behandeld kunnen worden. Bij navraag blijkt RutgersStimezo de aangewezen stichting te zijn waar -niet veroordeelde- pedoseksuelen in anonimiteit behandeld kunnen worden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Pedo-seksuele Benno L.:Novadic-Kentron reageerde niet op hulpvraag"

  1. Des te erger is het dat deze man met kinderen bleef werken. pedoseksualiteit is nu eenmaal niet te genezen. We zijn lekker bezig om de dader in een slachtofferrol te stoppen hier.
    Benno heeft kinderen misbruikt, niet te weinig ook!
    Vergeet dat nu eens een keer niet!

  2. Benno Larue is GEEN slachtoffer! :

    […] het volgende: “Novadic-Kentron reageerde niet op hulpvraag pedo-seksuele Benno L.” Leest u hier Waar is de advocaat van Benno Larue mee bezig, proberen de rollen om te draaien, Benno is zo […]

Comments are closed.

Recente artikelen