Sollicitatiegids voor kankerpatiënten

0
181

welder gidsWelder heeft een sollicitatiegids uitgebracht voor mensen met een chronische ziekte, een handicap of een ziekteverleden: ‘Solliciteren en gezondheid: Beter zwijgen of verstandig spreken?’. Welder is een landelijk, onafhankelijk kenniscentrum dat zich bezighoudt met werk, uitkeringen en verzekeringen in relatie tot gezondheid en handicap.   Mensen met gezondheidsproblemen weten niet wat ze wel of juist niet moeten vertellen over hun gezondheid bij sollicitaties. Ze voelen zich vaak klem gezet: aan de ene kant zijn ze bang afgewezen te worden voor een baan wanneer de werkgever op de hoogte is van hun gezondheidsproblemen, aan de andere kant vrezen ze juridische repercussies als ze gezondheidsproblemen tijdens de sollicitatie verzwijgen. De gids zet hen aan het denken en ondersteunt hen bij het solliciteren.

Om sollicitanten met een chronische ziekte of handicap te ondersteunen bij het maken van eigen afwegingen, heeft Welder een sollicitatiegids ontwikkeld. De gids spoort mensen aan het heft in eigen hand te nemen, de juiste antwoorden te formuleren en een eigen actieplan te maken. Er staat niet alleen feitelijke informatie in over regels, rechten & plichten, maar ook oefeningen om zelf te ontdekken wat je wel en niet vertelt en hoe je dat wilt gaan doen.

De gids is bedoeld voor zowel mensen met als zonder werk(ervaring). Professionals bij re-integratiebedrijven, revalidatiecentra, opleidingsinstellingen, uitkeringsinstanties e.d. kunnen de gids ter beschikking stellen aan hun klanten.

De sollicitatiegids is een praktisch werkschrift met:

  • beschrijving van het sollicitatieproces, van zelfonderzoek t/m sollicitatiegesprek
  • informatie over rechten & plichten, medische keuringen, voordelige regelingen
  • tips, adviezen, handige checklists, logboekpagina’s en actieplannen
  • voorbeelden van lastige vragen en sterke antwoorden
  • verwijzingen voor verder lezen en oefenen

De gids is uniek omdat hij gemaakt is op basis van ervaringen van sollicitanten met een chronische ziekte of handicap en mede daardoor sterk actiegericht geworden. Solliciteren is voor iedereen weer anders. Het gaat dan vooral om persoonlijke afwegingen wat je wel/niet vertelt en hoe je dat wilt gaan doen. De gids gaat niet uit van standaardverhalen maar sluit aan op persoonlijke situaties.

De sollicitatiegids heeft 5 hoofdstukken:

  1. Zelfonderzoek,
  2. Arbeidsmarktorientatie,
  3. Solliciteren,
  4. Brief en CV en
  5. Gesprek voeren.

De gids is mede mogelijk gemaakt door CG-Raad en het Revalidatiefonds.

Ook kunt hier u gratis flyers over de sollicitatiegids bestellen.
De flyer kunt u ook hier downloaden.

samplebekijk hier een voorproefje »»

winkelwagenbestel de sollicitatiegids (tijdelijk €10,00)  »»

Bron: KWF & Welder Groep

Vorig artikelBeloning voor extra inspanningen van huisartsen
Volgend artikelRonde Tafel gesprek over het wetsontwerp Maatschappelijke Onderneming
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.