Ondersteuning AWBZ-pakketmaatregel verlengt

Array

Mensen met een indicatie begeleiding die deze bij een herindicatie in 2009 geheel of gedeeltelijk verliezen of per 1 januari 2010 hun indicatie begeleiding geheel of gedeeltelijk verliezen kunnen bij MEE terecht voor ondersteuning. Eerst was de ondersteuning van MEE alleen voor mensen die hun indicatie begeleiding in 2009 geheel verloren, maar nu is met het ministerie van VWS afgesproken dat het MEE ook mensen kan ondersteunen die het gedeeltelijk verliezen tot 1 juni 2010 een beroep op MEE kunnen doen. De daadwerkelijke ondersteuning kan doorlopen tot 1 augustus 2010.

Als uw recht op begeleiding geheel of gedeeltelijk is vervallen, kunt u samen met een consulent van MEE kijken wat hier aan te doen is. Deze ondersteuning van MEE is tijdelijk. Het vervangt niet de begeleiding die u eerder vanuit de AWBZ had.

MEE gaat samen met u kijken hoe u uw leven zo zelfstandig mogelijk in kunt vullen. Als dat nodig is kijken we hoe uw netwerk (de mensen in uw omgeving) eruit ziet. Denk hierbij aan familie, vrienden of buren. Misschien kan iemand u bij bepaalde dingen begeleiden? Wellicht kan MEE uw netwerk (samen) uitbreiden? Bijvoorbeeld met iemand waarvan u niet wist dat hij of zij u graag zou willen helpen.

Als het netwerk niet de goede oplossing kan bieden, kijken ze samen met u verder. Misschien is het toch het beste als u ook geholpen wordt door een steunorganisatie. Vrijwilligers en mantelzorgers kunnen dan een deel van de begeleiding voor u gaan doen. Als het nodig is, kunnen ze ook aankloppen bij gewone organisaties. Dat kan een school zijn of een welzijnsorganisatie. Met een extra inspanning kunnen zij wellicht toegankelijker worden, dus nog iets meer voor mensen met een lichte beperking betekenen.
Wanneer het echt niet anders kan zal MEE, binnen de mogelijkheden, een andere voorziening proberen aan te vragen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen