Menzis vernieuwt back-office met Oracle Health Insurance-applicaties

Array

Oracle-applicaties bieden zorgverzekeraar flexibiliteit voor veranderende markt
Zorgverzekeraar Menzis gaat haar back-office processen vernieuwen door gebruik te gaan maken van de Oracle Health Insurance Back Office applicatie. De twee bedrijven hebben een overeenkomst gesloten voor het leveren van licenties en onderhoud op deze applicaties. Met deze stap wil Menzis nog beter inspelen op veranderingen in haar omgeving. Menzis koos voor Oracle vanwege de geboden flexibiliteit, schaalbaarheid, compliance en de gewaarborgde continuiteit van de oplossing. Financiele details worden niet vrijgegeven.In 2008 is Menzis gefuseerd met Azivo dat reeds gebruikmaakt van de Oracle Health Insurance-applicaties. Het gezamenlijk gebruik stelt Menzis in staat schaalvoordelen te behalen. De Oracle Health Insurance Back Office applicatie stelt Menzis beter in staat om met zorgverleners inkoopafspraken op maat te maken en aan verzekerden danwel collectiviteiten producten op maat bieden.

De verwerkingsprocessen voor bijvoorbeeld declaratieverwerking- en premie inning worden echter voor alle Menzis onderdelen gestandaardiseerd. De operationele kosten worden fors gereduceerd. Oracle levert de applicaties en het onderhoud op de licenties. De implementatie binnen Menzis wordt mede ondersteund door Truston, waarbij Oracle Consulting op onderdelen zal ondersteunen.

“De eisen van de klant veranderen. Altijd bereikbaar zijn, snel reageren en flexibiliteit bieden, dat staat bij Menzis hoog in het vaandel. De oplossing van Oracle biedt deze mogelijkheden en stelt Menzis in staat ook in de toekomst effectief in te spelen op een veranderende markt. Daarnaast zorgt deze keuze ervoor dat de it-kosten op den duur omlaag gaan, waarbij het implementatierisico beperkt is doordat er reeds kennis zit bij Azivo”, zegt Ruben Wenselaar, vice voorzitter Raad van Bestuur bij Menzis.

Michiel Walsteijn, Senior Director Health Insurance West Europa bij Oracle: “De goede ervaringen die Azivo met Oracle heeft opgedaan waren voor Menzis mede de reden om voor ons te kiezen. We kijken dan ook uit naar een succesvolle implementatie. Door de keuze van Menzis stijgt het marktaandeel van Oracle Health Insurance applicaties aanzienlijk. Het business model van Oracle in de markt voor Nederlandse zorgverzekeraars zorgt ervoor dat de IT kosten bij al onze klanten substantieel omlaag gaan. Hierdoor zijn we nu ook de benchmark qua kosten voor primaire proces applicaties geworden.”

Bron: Oracle

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen