januari 2010: De Friesland Zorgverzekeraar steunt Voedselbank met inloopkoeling

Array

Alleen al in Leeuwarden zijn zo’n 250 gezinnen afhankelijk van de voedselbank. Dit aantal zal de komende tijd nog verder groeien, verwacht Voedselbankcoördinator Rilly Postma. Vooral kleine zelfstandigen worden door de economische crisis hard getroffen. Onlangs verhuisde de Leeuwarder voedselbank van Wirdum naar een schitterende locatie in de wijk Bilgaard. Om het werk hier goed te kunnen doen, ontving de Voedselbank een ‘inloopkoeling’. Een gezamenlijk cadeau van De Friesland Zorgverzekeraar en leverancier Dirks Koeltechniek.

Aanleiding voor het cadeau, vormde een werkbezoek van de Raad van Bestuur van De Friesland aan de Voedselbank. Tijdens dit bezoek kwam de ‘koeling’ ter sprake. De oude koeling voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd en was bovendien een ‘stroomvreter’ en daardoor een extra kostenpost voor de Voedselbank.

Duurzaam cadeau
Na overleg met een aantal leveranciers kon de nieuwe inloopkoeling door de voorzitter van de Raad van Bestuur, Diana Monissen, overhandigd worden. Volgens Diana Monissen is het werk van de Voedselbank hard nodig. “Juist een organisatie als de Voedselbank is zeer belangrijk voor mensen die, vaak buiten hun schuld om, financieel aan de grond zitten. De Friesland vindt het belangrijk om deze groep mensen te helpen. Bovendien is de inloopkoeling een duurzaam cadeau. Ook dit past heel goed bij de doelstellingen van De Friesland.”

Voor het voedsel is de Voedselbank afhankelijk van giften, zowel van bedrijven (supermarkten, bakkerijen, groothandels) als van particulieren. Het aanbod is zeer afhankelijk van wat binnenkomt. Juist doordat van te voren onbekend is wat binnenkomt, is de koeling van belang, zodat producten ook gekoeld kunnen worden.

Voedselbank Leeuwarden
Voor informatie over de Voedselbank Leeuwarden kan men terecht bij: [email protected], tel. (058) 255 39 94.

Bron: AllePersberichten

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen