Erasmus MC en Zadkine slaan brug onderwijs en praktijk

Array

Het Erasmus MC en Zadkine hebben vanochtend de intentie afgesproken om leerlingen optimaal voor te bereiden op het werk in de praktijk. Leerlingen die meedoen aan deze zogenoemde leerwerklandschappen krijgen stageplekken aangeboden. Zowel de school als het Erasmus MC gaat hen extra goed begeleiden. Het gaat niet alleen om leerlingen die worden opgeleid voor zorgfuncties, maar ook om bijvoorbeeld medische secretaresses of mensen met een technische achtergrond.

Stage
De afdeling Neurochirurgie kent al langere tijd zo’n intensieve vorm van samenwerken. Zowel de opleiders als de leerlingen zijn daarover laaiend enthousiast. “Ik was student, maar voelde me een echte verpleegkundige met veel verantwoordelijkheden”, zegt Betül Kanik, die vorig jaar stage heeft gelopen op de afdeling. Toekomst
Zadkine is een van de grootste opleidingencentra voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Rotterdam. Voor het Erasmus MC kan zo’n samenwerking grote voordelen hebben. “Werknemers van de toekomst worden op die manier goed voorbereid op de praktijk. En we hebben straks veel behoefte aan goede mensen. Vooral in de zorg lopen de tekorten aan personeel op”, aldus Anton Westerlaken, lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Recente artikelen