Marcel Kuin vertrekt bij De Friesland

0
450

Marcel Kuin (49), lid van de Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar, vertrekt per 1 april aanstaande bij De Friesland en gaat voor zichzelf beginnen als interim manager. Kuin heeft ruim negen jaar bij De Friesland gewerkt. Volgens De Friesland liep Kuin al langer met de gedachte rond om iets anders te gaan doen, maar wilde hij eerst nog de tijd nemen om zaken goed over te dragen aan Diana Monissen, de in september jl. aangetreden nieuwe bestuursvoorzitter.

Bij dit traject hoorde ook de ontwikkeling van een nieuw strategisch plan voor de komende drie jaar. “Nu dat gereed is, en De Friesland Zorgverzekeraar voor een nieuwe fase staat, vindt Kuin het een goed moment om op te stappen en een volgende stap in zijn loopbaan te zetten.”

In de periode dat Marcel Kuin, samen met oud-bestuursvoorzitter Hans Feenstra, leiding gaf aan De Friesland, heeft de zorgverzekeraar een sterke groei doorgemaakt, met name bij de overgang naar de nieuwe basisverzekering in 2006. De Friesland staat er bovendien financieel gezond voor.

Bron: De Friesland

Vorig artikelZN reageert op inkomsten orthodontisten
Volgend artikelNederlands Congres Volksgezondheid 2010
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.