Ruud Beijers, directeur van ziekenhuis De Tjongerschans op non-actief gezet

witwassenRuud Beijers, directeur van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen, is onmiddellijk op non-actief gezet. De directeur zou afspraken hebben geschonden waardoor er imagoschade voor het ziekenhuis dreigt. De raad van toezicht heeft de ontslagprocedure in gang gezet. Reden is de commotie rondom een oplichtingzaak van Beijers’ voormalige vriend en partner. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij oplichting van de weduwe van Willem Endstra. Echter dit feit is al langer bekend en in april 2009 maakte MedicalFacts al melding van deze witwas-praktijken. Ruud Beijers, voorzitter van de raad van bestuur van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen, heeft volgens het openbaar ministerie een flink aandeel gehad in een strafzaak tegen zijn ex-vriend, die wordt beschuldigd van oplichting van een aantal bekende Nederlanders. De raad van toezicht van De Tjongerschans vond in maart 2009 nog dat hij vooralsnog in functie kon blijven als bestuurder.Vandaag kwam de Telegraaf met het nieuws dat Beijer op nu toch  non-actief is gezet.  Een woordvoerder van de Raad van Toezicht van het ziekenhuis bevestigt dit bericht in dezelfde krant.

De ziekenhuisdirecteur wordt verdacht van het witwassen van ruim €246.000. De ziekenhuisdirecteur wordt ervan verdacht een kwart miljoen euro aan geld te hebben witgewassen. Dit geld komt van de ex-partner van de directeur die allerlei mensen zou hebben opgelicht.

Beijers moet zich nog voor de rechter verantwoorden. De raad van toezicht vindt echter dat de privézaak te veel inbreuk maakt op zijn dagelijks werk.

Bron: MedicalFacts, LC & de Telegraaf

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen