Film over persoonsgebonden budget: ‘PGB: zorg in eigen beheer’

Array

Om mensen te helpen een bewuste keuze te maken tussen zorg in natura en een persoonsgebonden budget, hebben de Univé-VGZ-IZA-Trias Zorgkantoren een film ontwikkeld: ‘PGB: zorg in eigen beheer’. De film wordt vandaag verstuurd naar alle zorgkantoren, en is vanaf 19 april ook te zien op de website www.uvitzorgkantoren.nl

De dvd bevat een toelichting op het persoonsgebonden budget (PGB) in de AWBZ. Met een PGB kunnen mensen zelf de AWBZ-zorg inkopen waarvoor zij een indicatie hebben. De film is bedoeld voor mensen die een PGB hebben of dat overwegen aan te vragen. Het helpt hen een bewuste keuze te maken en geeft antwoord op vragen over het gebruik ervan.

De film bestaat uit diverse onderdelen die los van elkaar te bekijken zijn. De kijker kan zo zelf de onderdelen selecteren waarover hij uitleg wil. Zo wordt het PGB in vogelvlucht toegelicht en zijn er verschillende instructies die dieper ingaan op het verkrijgen, besteden en beheren van het PGB. Hoewel de film primair gericht is op (aspirant-)PGB-houders, is hij ook interessant voor mensen die in de werksfeer te maken hebben met het PGB. De dvd kan ook worden gebruikt tijdens presentaties voor aspirant-PGB-houders.

Bij de productie van de film werkten de Univé-VGZ-IZA-Trias Zorgkantoren samen met onder andere het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het College voor Zorgverzekeringen, de vereniging voor budgethouders Per Saldo, het Centrum Indicatiestelling Zorg, de Sociale Verzekeringsbank, Bureau Jeugdzorg en individuele budgethouders.

De Univé-VGZ-IZA-Trias Zorgkantoren hopen dat deze dvd een bijdrage levert aan de nodige kennis en het praktisch gemak bij het beheer en de besteding van het persoonsgebonden budget AWBZ.

Bron: Univé-VGZ-IZA-Trias

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen