Menzis start Nationale Enquête ‘Werken in de Zorg’

Array

Vanaf maandag 6 april start zorgverzekeraar Menzis de Nationale Enquête ‘Werken in de Zorg’. Een enquête speciaal voor mensen die werken in onder andere ziekenhuizen, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, huisartsenzorg en fysiotherapie. Menzis wil met de enquête te weten komen wat de ervaringen van zorgverleners zijn en hoe zij aankijken tegen de ontwikkelingen in de zorg.

Wat maakt hun werk leuk en aantrekkelijk? Welke problemen komen zorgverleners tegen?
Er wordt veel gediscussieerd over de kwaliteit en betaalbaarheid van de Zorg. Menzis wil graag weten hoe de mensen die in de Zorg werken naar hun werk en de ontwikkelingen in de Zorg kijken. Van werkdruk en veiligheid tot de kwaliteit van de zorgverlening, de Nationale Enquête ‘Werken in de Zorg’ stelt alle zorgverleners in staat hun menig te geven over relevante onderwerpen. Iedereen die werkt in de zorg kan gedurende de maand april deze enquête invullen.

Samen zorgen voor verbetering
In mei publiceert Menzis de resultaten van het onderzoek. Aan de hand van die resultaten gaat de zorgverzekeraar een actieve bijdrage proberen te leveren aan het oplossen van de problemen. Niet alleen worden eigen producten en diensten verbeterd, samen met andere organisaties gaat Menzis proberen het werken in de zorg leuker en aantrekkelijker te maken.

Goede zorg voor iedereen
Als alle zorgverleners in Nederland hun werkzaamheden goed kunnen uitoefenen, kan Menzis actief een bijdrage leveren aan kwalitatief goede en betaalbare zorg voor iedereen die dat nodig heeft. Werk u in de zorg en wilt u uw stem laten horen? Help mee op www.menzis.nl/werkenindezorg.

Bron: Menzis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen