Noodmaatregel herindicatie en bezwaarschrift verlengd

Array

Het is het CIZ niet gelukt om voor 1 april 2010 alle jongeren met een indicatie voor begeleiding te herindiceren. Ook is er nog niet op alle ingediende bezwaarschriften voor 1 mei 2010 een besluit genomen. Daarom worden de noodmaatregelen die hierbij getroffen zijn verlengd.

In november 2009 voerden de Centra voor Indicatiestelling Zorg (CIZ) de maatregel door, dat bij kinderen die nog niet geherïndiceerd waren voor begeleiding, de bestaande indicatie bleef gelden tot 1 april 2010. Twee maanden later, in januari 2010, werd duidelijk dat er ook niet op tijd besluiten konden worden genomen op alle ingediende bezwaarschriften. De budgethouders die dit betrof behielden tot 1 mei 2010 hun oude indicatie.Nu blijkt dat in 3625 gevallen, kinderen onder de 18, met een indicatie voor ‘begeleiding’, niet voor 1 april 2010 konden worden geherïndiceerd. Ook lukte het in 292 gevallen niet een besluit te nemen in verband met een ingediend bezwaarschrift. De noodmaatregelen worden daarom door het CIZ verlengd.

Herindicatie voor begeleiding
Is uw kind nog altijd niet door het CIZ geherïndiceerd of heeft u nog geen herindicatiebesluit ontvangen, dan wordt de bestaande indicatie verlengd tot 1 juni 2010. U krijgt hierover bericht van het CIZ.

Besluit op bezwaarschrift
Heeft u nog geen beslissing op uw ingediende bezwaarschrift ontvangen, dan wordt de bestaande indicatie verlengd tot 1 juli 2010. Mocht de beslissing voor 1 juli negatief voor u uitvallen – u krijgt minder budget – dan behoudt u tot 1 juli uw bestaande indicatie. Mocht de beslissing voor 1 juli positief voor u uitvallen – u krijgt meer budget – dan krijgt u met terugwerkende kracht een aanvulling op uw bestaande budget, vanaf de datum waarop het indicatiebesluit is genomen waartegen u bezwaar hebt gemaakt.

Bron: PerSaldo

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen