iSOFT voorziet in veranderingen zorgketen met XDS oplossingen en diseasemanagement

Array

De komende 10 tot 15 jaar zal de ICT Zorgsector meer en meer oplossingen ontwikkelen voor het stroomlijnen van de zorgprocessen. Onder deze ontwikkeling vallen ook oplossingen voor de adequate behandeling van het groeiende aantal mensen met chronische ziekten. Daarbij zal er veel aandacht zijn voor preventie. Door deze  groeiende vraag naar kwaliteitszorg in combinatie met de beperkte capaciteit van de huidige zorgaanbieders ontstaat de behoefte aan nieuwe oplossingen en een slimme inzet van de nieuwe generatie zorgprofessionals.

iSOFT Nederland loopt op deze ontwikkelingen vooruit, door oplossingen in de markt te zetten die patientmanagement en diseasemanagement ondersteunen. Deze slimme oplossingen zijn patientgericht en gebruikersvriendelijk. Door deze nieuwe productlijnen die ofwel rechtstreeks door iSOFT worden aangeboden, danwel via partnerships met andere ICT-zorgleveranciers, helpen de zorginstelling van nu in een custom made proces naar de zorginstelling van de toekomst.

IHE gecertificeerde iSOFT Collaboration Suite (XDS)
Door de technologische revolutie van de afgelopen jaren is het aantal diagnostische en therapeutische behandelmogelijkheden explosief gegroeid in de zorg. De digitale opslag en met name de interdisciplinaire uitwisseling van deze gegevens is een essentieel onderdeel geworden van het zorgproces. Om te voldoen aan de vraag naar centrale ontsluiting van deze bestanden, heeft iSOFT de Collaboration Suite (XDS) ontwikkeld.

Met de Collaboration Suite (XDS) biedt iSOFT een generieke oplossing voor het veilig opslaan, beheren en delen van deze medische documenten vanuit het centrale ZIS. Zowel binnen als buiten de zorginstelling. Hiermee heeft u de mogelijkheid om op elke gewenste afdeling of discipline te beschikken over alle medisch relevante en voorhanden zijnde informatie. De iSOFT Collaboration Suite is IHE gecertificeerd.

Telemedicine
Telemedicine is een veelbesproken onderwerp in de Nederlandse zorgarena. Onder andere door de vergrijzing ligt er een toenemende rol voor de huisarts in de chronische-ziekenzorg. ICT, en met name Telemedicine, wordt een onmisbare schakel in de verdere ontwikkeling van deze specifieke zorgketen.

CURIT is een belangrijke iSOFT partner, gespecialiseerd in het maken van Disease Management Systemen voor de behandeling van patienten met chronische ziekten als diabetes, hartfalen, hartritmestoornissen, of mensen die een vergrote kans hebben op het krijgen hiervan (preventie). Waar mogelijk wordt bij de ontwikkelde systemen optimaal gebruik gemaakt van telemedicine-toepassingen.

Healthcare Group CSC

CSC is een wereldwijde leider in het leveren van ICT-oplossingen en diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Falls Church, Va. in de VS, telt zo’n 98.000 medewerkers en maakte in het boekjaar dat eindigde op 30 september 2011 een omzet van $16,2 miljard dollar. Kijk voor meer informatie over CSC in Nederland op www.csc.nl, en voor meer informatie over de Healthcare Group van CSC in Nederland op www.csc.com/health_nl.

Recente artikelen