De ondernemingsraad (OR) van Organon stapt naar de Ondernemingskamer

Array

De ondernemingsraad (OR) van Organon stapt naar de Ondernemingskamer, omdat moederbedrijf MSD de OR niet om advies heeft gevraagd over het massaontslag bij het farmaciebedrijf in Oss. De ondernemingsraad maakte donderdag bekend dat hij aan de Ondernemingskamer in Amsterdam zal vragen het besluit terug te draaien. MSD liet gisteren in een reactie weten goed op de hoogte te zijn van de regels met betrekking tot ondernemingsraden in dit soort situaties. Alle procedures zullen in acht worden genomen voordat het voorgenomen besluit om onder meer de R&D afdeling in Oss te sluiten, wordt uitgevoerd. De ondernemingsraad (OR) heeft directeur Kortlever laten weten niet blij te zijn met de  ontwikkelingen. Er zouden besluiten genomen kunnen worden, vóórdat er een officieel advies over de reorganisatie is gegeven. Dat is ook al gebeurd bij het besluit over de sluiting van de afdeling onderzoek en ontwikkeling. De OR stapt daarom naar de Ondernemingskamer die het besluit voor het massaontslag zou moeten dwarsbomen.

Volgens MSD is afgesproken dat na de zomervakantie de adviesaanvragen naar de OR toegestuurd zullen worden. Begin volgend jaar zullen de onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen van Organon verdwijnen, waardoor duizend mensen hun baan verliezen. Bij de productie en andere afdelingen wordt 30 procent van de banen geschrapt en daarbij gaat het nog eens om 1175 medewerkers.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen