Inzet ActiZ succesvol: Achmea handhaaft bevoorschotting in 2011

Array

Achmea is gevoelig gebleken voor de kritiek van ActiZ op het voornemen om de bevoorschotting van AWBZ zorg begin 2011 te beeindigen. Achmea was van plan om te gaan werken op declaratiebasis. ActiZ voorzag dat zorginstellingen in de Achmea-regio’s hierdoor onnodige kosten moesten maken en zelfs in liquiditeitsproblemen konden komen. Daarnaast zou een ongelijk speelveld gecreeerd worden. Daarom heeft ActiZ zich samen met een groot aantal zorgaanbieders actief ingezet richting Achmea, de NZa en ZN en heeft hierover vragen aan minister Klink gesteld.

Door Achmea is besloten om de bekostigingssystematiek in 2011 iets aan te scherpen op basis van de gerealiseerde productie, maar wel te handhaven. ActiZ ziet het handhaven van de bevoorschotting in 2011 door Achmea als een mooie uitkomst van veel inzet van zorgaanbieders en ActiZ.

Bron: ActiZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen