Ruim 1,7 miljoen zorgverzekerden komen in beweging

Array

De belangstelling voor zorgverzekeringen is dit jaar vele malen groter dan andere jaren. Via Independer.nl zijn in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar al vijf maal zoveel zorgverzekeringen afgesloten. Onderzoeksbureau TNS NIPO meet de bereidheid tot overstappen voor Independer.nl en ziet de belangstelling wekelijks stijgen. Half oktober was deze nog 4,9 procent, deze week geeft 10,6 procent (1.750.000 verzekerden) aan te willen overstappen. In 2009 wisselde slechts 4,3 procent van zorgverzekeraar. De resultaten worden wekelijks gepubliceerd op: http://www.independer.nl/zorgverzekering/info/overstapmonitor.aspx

Google laat zien dat er dit jaar veel meer op het woord ‘zorgverzekering’ wordt gezocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook het bezoek op Independer.nl is fors gestegen. Op 21 november 2010 lag het aantal bezoeken in de eerste drie weken van de maand op bijna 600.000, vorig jaar was dat op dezelfde datum 300.000. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Independer.nl verwacht dit jaar het grootste aantal overstappers sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006. “De forse stijging van de zorgverzekeringspremies heeft veel Nederlanders eindelijk wakker geschud. Dit jaar stijgen de premies met gemiddeld 10 procent, maar in totaal zijn de kosten voor de basisverzekering sinds 2006 met maar liefst 41 procent gestegen”, aldus Edmond Hilhorst, mede-oprichter van Independer.nl.

TNS NIPO heeft ook voor Independer.nl onderzocht waarom consumenten overstappen. 42 procent stapt over vanwege een goedkopere premie, 21 procent omdat ze elders een betere dekking kunnen krijgen. Edmond Hilhorst: “Consumenten zien in dat ze geen genoegen hoeven te nemen met de jaarlijkse premieverhoging van hun verzekeraar. Wij zeggen al jaren dat mensen door goed te vergelijken bij een andere verzekeraar een vergelijkbaar pakket voor een lagere premie kunnen krijgen.” Hilhorst hoopt dat de massale opzeggingen ervoor zorgen dat de voortdurende premiestijgingen van de afgelopen jaren getemperd worden. “Pas als verzekeraars klanten gaan verliezen, gaan ze echt sturen op de zorgkosten en bekijken hoe ze klanten kunnen behouden”, aldus Independer.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

One thought on "Ruim 1,7 miljoen zorgverzekerden komen in beweging"

  1. Klopt wij zien ook dit jaar toename downloaden gratis brieven voor opzeggen bij de Zorgverzekeraars. Overstappen van Zorgverzekering lijkt hot.

    Voor de brieven zie hier

Comments are closed.

Recente artikelen