Medicijnbeleid: zelfde middel, ander jasje

0
220

De Consumentenbond heeft er bij de verzekeraars op aangedrongen hun voorkeursmiddelen maximaal één keer per jaar te veranderen en dit tegelijk met de nieuwe polisvoorwaarden bekend te maken, zodat consumenten er rekening mee kunnen houden bij hun keuze.
De arts moet verantwoordelijk zijn en blijven voor alle medicatieaspecten. Dat zegt Carl Jacobs van de Consumentenbond in het artikel ‘Zelfde middel, ander jasje’ in het januarinummer van de Gezondgids.

In het artikel geeft de Consumentenbond de volgende tip: Op www.mijnmedicijnvergoeding.nl staat per middel welke vergoedingen zorgverzekeraars verstrekken. Andere tips zijn: Wie benadeeld wordt door een zorgverzekeraar die in de loop van het jaar de voorkeursmedicijnen verandert, heeft het recht om over te stappen naar een andere verzekeraar. Stuit dit op problemen bij de eerste verzekeraar? Klagen kan bij de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (www.skgz.nl). Wisselt een apotheek steeds van leverancier? Overstappen kan, maar controleer of de nieuwe apotheek een contract heeft met de verzekeraar.

De website www.mijnmedicijnvergoeding.nl is door Nefarma opgezet in samenwerking met het onafhankelijk bureau Scanwork. Het geeft medicijngebruikers inzicht in de vraag welke verzekeraars welke geneesmiddelen vergoeden.

Lees het volledige artikel van de Consumentenbond.
Meer informatie over Mijnmedicijnvergoeding.

Bron: Nefarma

Vorig artikelVakantiegids 2011 voor nierpatiënten 2011 is uit
Volgend artikelGezond 2011 toegewenst voor uzelf en uw geliefden
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.