Riagg Rijnmond stapt naar de rechter om stopzetten subsidie

Array

Stopzetting gemeentelijke subsidie is onacceptabel
Riagg Rijnmond heeft besloten naar de rechter te stappen inzake de stopzetting van de gemeentelijke subsidie op alle preventieprojecten die de Riagg aanbiedt in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Omdat het wettelijk recht op de bescherming van persoonsgegevens moet worden nageleefd en een strikte scheiding tussen onafhankelijk professioneel handelen en de politieke of publieke opinie belangrijk is, aldus bestuurder Jos Lamé van Riagg Rijnmond.

Aanleiding van de stopzetting van de subsidie is de weigering van de Riagg om de meldcode te ondertekenen en deel uit te maken van het samenwerkingsverband SISA (Stedelijk Instrument Sluitende Aanpak). Eerder stapte de Riagg al naar de Algemene Bezwaarschriftencommissie van de gemeente Rotterdam, die de Riagg in het gelijk stelde met betrekking tot het SISA. Het college van burgemeester & wethouders legde een advies van de commissie echter naast zich neer en de stopzetting van de subsidie bleef gehandhaafd.

De Riagg verzet zich tegen de toenemende grensvervaging in het overheidsbeleid dat de zorg ondergeschikt maakt aan het veiligheidsbeleid. Zij vindt het belangrijk voor haar klanten dat het wettelijk recht op de bescherming van persoonsgegevens wordt nageleefd. Verder vindt zij het belangrijk dat er een strikte scheiding is tussen onafhankelijk professioneel handelen en de politieke of publieke opinie van het moment. Beïnvloeding van diagnostiek door het al of niet toekennen van subsidie dient voorkomen te worden. Hulp aan personen of interventies in gezinnen dienen volstrekt los staan van sturing op grond van partijpolitieke of individuele politieke belangen.

De bestuurder van de Riagg, Jos Lamé, heeft geaarzeld over het aangaan van een tijdrovende en dure rechtsgang in deze tijden van bezuiniging. Gezien het maatschappelijk belang van de bescherming van het beroepsgeheim en de privacy van de burger heeft de Riagg besloten de zaak aan de rechter voor te leggen. De bestuurder wordt daarin gesteund door de Raad van Toezicht en landelijk bekende deskundigen op dit terrein. Met advocatenkantoor Nauta Dutilh is een maatschappelijk verantwoord, vast bed

Bron: Riagg Rijnmond

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen