Stoppen met roken: vergoeding nu al een succes

Array

Vanaf 2011 vergoedt de zorgverzekeringswet stoppen met roken programma’s. Dat is gedaan omdat met die programma’s de kans om echt te stoppen wel 4-5 keer groter is en maar 16% van de stoppers ondersteuning gebruikt. De vergoeding blijkt een enorm succes. Sinds bekend is dat hulp bij het stoppen met roken in 2011 wordt opgenomen in de basisverzekering, is de site van STIVORO massaal bezocht.

In de afgelopen vier weken hebben al ruim 100.000 bezoekers actief gezocht naar informatie en ondersteuning bij het stoppen met roken. Vergeleken met voorgaande campagnes is dit een enorm aantal. In de periode van Juni 2008 t/m jan 2009 behaalde STIVORO met de campagne “In iedere roker zit een stopper” 162.328.

Guus Schrijvers

Noot redactie:
Guus Schrijvers is Hoogleraar Public Health, in het bijzonder Structuur en Functioneren van de Gezondheidszorg Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde
Universitair Medisch Centrum Utrecht
E-mail: [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen