Politiek teleurgesteld over mislukken overname MSD

Array

Het farmaceutische bedrijf MSD, het voormalige Organon, heeft geen kandidaat gevonden om het bedrijf over te nemen. Bij de zoektocht naar een kandidaat waren het Amerikaanse moederbedrijf Merck en de vakbonden betrokken, in een poging te voorkomen dat bijna de helft van de 4500 banen zou verdwijnen.

Het plan om de onderzoeksafdeling naar de VS te verplaatsen en de productie te reoganiseren werd vorig jaar onder meer onder druk van het kabinet opgeschort. De raad van commissarissen, de vakbonden en de ondernemingsraad spannen een kort geding aan, uit verontwaardiging dat de overnamegesprekken zijn afgebroken.

Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) noemt het teleurstellend dat de gesprekken over een mogelijke overname van het farmaceutisch bedrijf MSD, het voormalige Organon, niet tot resultaat hebben geleid. ,,Het is teleurstellend dat de onderhandelingen van MSD tot dusver geen resultaat hebben gehad en de onzekerheid voor de werknemers voortduurt”, aldus Verhagen woensdag.

,,Ik heb persoonlijk intensieve gesprekken gevoerd over mogelijkheden om kennis en werk voor Nederland te behouden. Ook premier Rutte heeft zich daarvoor ingezet.” Zijn bemoeienis is nog niet klaar, aldus Verhagen. ,,Ik blijf nauw in contact met alle betrokkenen en ben natuurlijk beschikbaar voor verdere gesprekken”, liet hij via een woordvoerder weten.

Bron: NOS/De Telegraaf

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen