Vrije Universiteit stimuleert ouderen meer te bewegen

Array

Het Sportcentrum van de Vrije Universiteit geeft ouderen een wetenschappelijk gefundeerde healthcheck, een persoonlijk beweegadvies en een maand gratis fitness onder het motto ‘ouderen bewegen tot bewegen’. De VU wil met dit laagdrempelige aanbod ouderen stimuleren meer te bewegen en een handvat bieden om gezonder oud te worden.

Het is bekend dat ouderen veel te weinig bewegen. Daarbij speelt angst of onzekerheid vaak een rol: wat kan ik nog, kan ik mijn lichaam op deze leeftijd nog wel belasten en met welke oefeningen? Het zijn onzekerheden die Sportcentrum VU door een grondige healthcheck, diverse mobiliteitstesten, een beweegadvies op maat en persoonlijke begeleiding wil wegnemen.

Bewegen is gezond. Bewegen leidt tot sterkere botten, betere doorbloeding, krachtiger immuunsysteem, minder zorgconsumptie en een positief zelfbeeld. De VU doet uitgebreid onderzoek naar de effecten van sport en bewegen. Sportcentrum VU geeft met dit initiatief een maatschappelijke betekenis en praktische invulling aan dit wetenschappelijk onderzoek.

Het initiatief haakt aan bij het GALM-project (een sportstimuleringsproject voor ouderen) dat door het Amstelveens Sportbedrijf aan 55-plussers wordt aangeboden. Beide partijen versterken elkaars krachten, werken nauw samen en benaderen vanaf 1 februari actief alle 55-plussers in de gemeente Amstelveen. Honderden 55-plussers hebben intussen van het aanbod gebruik gemaakt en het eind is nog niet in zicht.

One thought on "Vrije Universiteit stimuleert ouderen meer te bewegen"

  1. Erg positief voor de gezondheid van de ouderen in kwestie! Er zijn inmiddels ook wekelijks yogalessen speciaal voor ouderen.
    Onder deskundige leiding worden tijdens de yogalessen, in een aangepast tempo, oefeningen gedaan, die het lichaam soepel en sterk houden. Op naar de 100 met zn allen dus.

Comments are closed.

Recente artikelen