Grote opkomst bij kort geding tegen MSD / Merck

Array

Ongeveer 300 werknemers van het Osse bedrijf MSD, het voormalige Organon, zijn in Amsterdam voor een kort geding. Het is aangespannen door de vakbeweging, de ondernemingsraad en de Raad van Commissarissen. Ze willen het Amerikaanse moederbedrijf Merck dwingen om opnieuw te praten met een overnamekandidaat. In totaal waren er 6 overnamekandidaten. Bedrijf ‘X’ is beursgenoteerd en heeft 3 keer geboden, maar Merck zei nee…Merck blies vorige maand de onderhandelingen op het laatste moment af. Hierdoor dreigen honderden banen verloren te gaan.

Vooraf heeft Merck in een persverklaring aangegeven dat er geen overeenkomst was met een geinteresseerde partij. Maar erkent wel met een betreffende partij gesproken te hebben en dat er een comcept lag van een mogelijke transactie. De naam van deze partij wordt niet genoemd. Er wordt gesproken over koper x.

De Raad van Kerken houdt vanmiddag in Oss een solidariteitsoptocht voor de MSD-medewerkers. Alle kerken luiden momenteel in Oss. Tijdens de zitting wordt bekend wanneer de uitspraak is.

Programma:

Wat? Werknemers MSD/ Organon naar rechtzitting kort geding overname
Wanneer? Vrijdag 4 maart 10:00 uur – 16:15 uur
Waar? Oss (vertrek), Rechtbank Amsterdam, Parnassusweg 220, Amsterdam
Wie? Vakbonden, +/- 300 werknemers Organon

10.00 uur vertrek Oss met bussen
11.30 uur Aankomst bussen Parnassusweg 220
12.45 uur Toespraken
13.30 uur aanvang rechtszitting
13.35 uur vertrek deelnemers richting rondvaart
14.00 uur vertrek rondvaart
15.00 uur terug rondvaart
15.15 uur Vertrek deelnemers richting Rechtbank
15.30 uur Aankomst Rechtbank
15.35 uur Verslag juristen van zitting en eventueel afsluitend woord van een of meerdere vertegenwoordigers
16.00 uur Vertrek deelnemers met bussen richting Oss
16.15 uur Einde demonstratie
17.30 uur Aankomst bussen in Oss

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen