Cees J.H. Buren MBA RC benoemd in Raad van Bestuur UMC St Radboud

Array

Het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit heeft per 1 juli 2011 Cees J.H. Buren MBA RC benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het UMC St Radboud. De heer Buren wordt binnen de vierhoofdige Raad van Bestuur in het bijzonder belast met de portefeuilles financien en bedrijfsvoering.

De heer Buren heeft een uitstekende staat van dienst als professional op de gebieden financien en bedrijfsvoering. Vanaf 1990 is hij werkzaam bij het VU medisch centrum, laatstelijk als directeur Financien. De heer Buren was als manager bedrijfsvoering verbonden aan diverse medische clusters van het VUmc, waaronder het VUmc Cancer Center. Hij heeft ruime ervaring opgedaan met verander- en vernieuwingstrajecten in het VUmc. Vanuit zijn nieuwe positie zal hij een bijdrage leveren aan de talrijke veranderingsprocessen binnen het UMC St Radboud.

Na zijn studie Fysiotherapie is de heer Buren vanaf 1984 werkzaam geweest als hoofd van diensten Fysiotherapie in gezondheidsinstellingen in Duitsland en de Verenigde Staten.
De heer Buren behaalde een MBA aan de University of Michigan in de Verenigde Staten in 1990 en voltooide de postdoctorale opleiding Register Controller aan de VU in 2003.

In de nieuwe organisatiestructuur van het UMC St Radboud, die vanaf 1 januari 2009 operationeel is, rapporteren afdelingen en directeuren rechtstreeks aan de Raad van Bestuur. Bij de invoering van de nieuwe organisatiestructuur is rekening gehouden met uitbreiding van de Raad van Bestuur met een vierde lid. Deze uitbreiding is nodig voor een verantwoorde reikwijdte van de besturing, de zogenaamde ‘span of control’ van de leden van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur van het UMC St Radboud bestaat per 1 juli 2011 uit:

drs. E.A.R.J. Lohman, voorzitter;
prof. dr. F.H.M. Corstens, decaan/vice-voorzitter;
prof. dr. M. Samsom, lid;
C.J.H. Buren MBA RC, lid.

Recente artikelen