VCD levert IT voor nieuw zorgverzekeringsstel in Caribisch Nederland

Array

Caribisch Nederland is de benaming van de Nederlandse eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba, beter bekend als de BES-eilanden. Op 1 januari 2011 zijn deze eilanden bijzondere gemeenten van Nederland geworden. Sinds deze wijziging focust het Nederlands Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op het doorvoeren van verbeteringen in de maatschappelijke structuur van de BES-eilanden. Een van de belangrijke speerpunten hierbij is de invoering van een nieuw zorgverzekeringsstelsel. VCD IT Groep levert en implementeert hiervoor de vereiste IT voor het zorgkantoor.

De invoering van het nieuwe zorgverzekeringsstelsel op de BES-eilanden betekent een fundamentele versterking van de maatschappelijke structuur en vergt een ingrijpende verandering in het IT-landschap van het zorgkantoor. De VCD IT Groep is specialist in de zorg- en verzekeringsbranche en is na een lang selectietraject met daarbij veel mededingers geselecteerd voor de levering en implementatie van de vereiste IT om dit nieuwe zorgverzekeringsstelsel daadwerkelijk zijn werk te laten doen. De feitelijke opdrachtgever van de VCD IT Groep is het Nederlands Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De visie van de VCD IT Groep in combinatie met de voorgestelde praktische oplossing gaf de doorslag voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om te kiezen voor de VCD IT Groep.

Een beproefde oplossing
Marcel Nijp, manager Business Development: “Het mooie van deze opdracht is dat onze expertise op het gebied van Microsoft Custom Solutions, Business Intelligence, Finance, Workflow en Enterprise Integration samenkomt in een unieke propositie voor de BES-eilanden. We leveren dus in feite een ‘best of breed’ oplossing. De systemen, methoden en technieken die we in dit project gebruiken zijn state-of-the-art en bewezen in de soortgelijke Nederlandse praktijk.” VCD IT Groep zal dit project samen met Acsion B.V. uitvoeren. Deze Nederlandse ICT-dienstverlener heeft eerder ervaring opgedaan met lokale zorg en verzekeringsprocessen op de Antillen.

Samen met Acsion heeft de VCD IT Groep de propositie opgezet voor dit project en tevens zal één van de systemen van Acsion worden toegepast.
Ook een belangrijke rol speelt het gegeven dat de door de VCD IT Groep geboden oplossing getoetst is aan zowel het Nederlandse zorgverzekeringsstelsel als het zorgverzekeringsstelsel voor de BES-eilanden. “Verder hebben we te maken met nagenoeg dezelfde processen zoals we die in het Nederlandse zorgstelsel tegenkomen en waarop onze IT-oplossingen voor de zorg zijn geent. We hebben dus in feite al in de Nederlandse zorgsituatie kunnen aantonen dat onze combinatie van de allerbeste methoden en systemen beproefd is.”

Nauwgezette planning en projectuitvoering Met deze beproefde en eveneens innovatieve oplossing zal het zorgverzekeringsproces vele malen efficienter verlopen dan nu het geval is. De eilandbewoners, toeristen en zorgverleners zullen hier profijt van hebben. Dit complexe en omvangrijke project gaat binnenkort van start en zal, op basis van een nauwgezette planning en projectuitvoering, na een jaar zijn afgerond, aldus Marcel Nijp: “We sturen dit project aan vanuit Nederland maar zullen uiteraard ook op de BES-eilanden zelf aan de slag gaan met alle betrokkenen teneinde dit traject zo vlekkeloos als mogelijk is te laten verlopen.”

VCD IT Groep voorziet groei Mede door deze opdracht verwacht de VCD IT Groep de komende jaren flink te groeien. Jack Lenting, lid van de directie van de VCD IT Groep: “Ondanks de kredietcrisis, is het de VCD IT Groep voor de wind gegaan. We hebben de afgelopen jaren veel grote projecten in de zorg, retail, automotive en overige dienstverlening mogen uitvoeren. Ook de vooruitzichten voor de komende jaren zien er goed uit. Daarom verwelkomen we van harte nieuwe collega’s binnen onze organisatie. Zo hebben we vacatures voor Microsoft ontwikkelaars, Testers, Support specialisten, Consultants, Accountmanagers en Managers.”

VCD IT Groep: onderscheidende propositie
De VCD IT Groep is één van de grotere zelfstandige ICT-bedrijven en heeft vestigingen in Groningen, Eindhoven en Delft. In diverse segmenten behoort de VCD IT Groep tot de top drie van Nederland. De focus ligt op verzekeringen, gezondheidszorg, retail, transport, finance, onderwijs en zakelijke dienstverlening. Als full service dienstverlener levert de VCD IT Groep zowel consultancy en software als infrastructuur en beheer. “Een combinatie van diensten, aangevuld met onze langdurige ervaring in de zorg, die de BES-eilanden uiteindelijk deed besluiten voor dit specifieke IT-project te kiezen voor ons”, aldus Jack Lenting.

Bron: VCD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen