Efficiënte en overzichtelijke zorg voor chronisch zieken

0
256

Samenwerking \’n softwarebedrijf en TeleMC
\’n softwarebedrijf en TeleMC koppelen hun ICT-systemen. Hierdoor kunnen huisartsen en praktijkondersteuners vanuit hun \’n softwarebedrijf Ketenzorg Informatie Systeem (KIS) eenvoudig telediagnostiek voor hun patient aanvragen. Zo kunnen huisartsen nog sneller onderzoek aanvragen, uitslagen ontvangen, op afstand een specialist consulteren of de patient doorverwijzen.

Met telediagnostiek is het gemakkelijker om functieonderzoek digitaal aan te vragen en/of te ontvangen. Dit gaat om onder andere oogscreening, hartfilmpjes, longfunctiemeting en bloeddrukmeting. Door de koppeling met \’n softwarebedrijf kunnen praktijkondersteuners de afspraak voor de patient direct in de agenda van het diagnostisch centrum plannen. Nadat het functieonderzoek heeft plaats gevonden, wordt dit beoordeeld door de specialist in het TeleMC systeem. Waarna de uitslag digitaal, inclusief beeldmateriaal zoals fundusfoto’s, teruggekoppeld wordt naar de huisarts in het KIS, inclusief eventuele beelden.

Eigen regie
Door deze manier van werken behoudt de huisarts de regie en kan zich richten op de patient in plaats van op de technologie. Relevante gegevens hoeven maar één keer ingevuld te worden en een uitslag kan, wanneer daartoe aanleiding is, via een teleconsult eenvoudig door de huisarts voorgelegd worden aan een specialist in een regionaal ziekenhuis. Hierdoor wordt de patient een gang naar het ziekenhuis bespaard. Het Diagnostisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat als eerste aan de slag met deze functionaliteit van \’n softwarebedrijf KIS en TeleMC.