Mayta Sickesz terug in ambt als arts

Array
De Haagse alternatieve arts Mayta Sickesz blijft actief als arts. Dat heeft het Centraal Tuchtcollege deze week in hoger beroep bepaald. Wel kreeg de hoogbejaarde vrouw een voorwaardelijke schorsing opgelegd van een jaar. In 2010 kreeg zij de zwaarste straf opgelegd, een schorsing uit het ambt. Zij ging toen in hoger beroep bij het Regionaal Tuchtcollege. De hoogbejaarde vrouw krijgt wel een voorwaardelijke schorsing opgelegd van een jaar.Ze werd door een patiente aangeklaagd die last had van rugklachten en duizeligheid. Volgens de arts had de vrouw last van beginnende schizofrenie. Volgens het Regionaal Tuchtcollege had de arts niet de juiste papieren om psychiatrische ziekten vast te stellen. Daarbij had ze zich vooral laten voorlichten door de moeder van de patient. De nieuwe overwegingen in hoger beroep van het Centraal Tuchtcollege zijn nog niet vrijgegeven. Het is dus nog niet duidelijk op welke gronden nu tot een ander oordeel is gekomen.De Vereniging tegen de Kwakzalverij ageert al jaren ageert tegen Sickesz en had de advocaat van de patiente betaald.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen