Dagcentrum OK Streekziekenhuis Koningin Beatrix bijna gereed

Array

De verbouwing van het dagcentrum OK in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk is bijna gereed. In het vernieuwde dagcentrum staat comfort, privacy en gastvrijheid voor patienten en hun begeleiders voorop. ‘Onze patienten komen voor een ingreep naar het ziekenhuis, toch willen wij ze een gevoel van thuis meegeven, waardoor ze ontspannen op hun ingreep of behandeling wachten. De gebruikte kleuren hebben een warme uitstraling en de inrichting van de ruimte straalt rust en comfort uit’, aldus zorggroepmanager Bert Bartelink en projectmanager ad interim Gijs de Kwaasteniet.

‘Er is een garderobe met afsluitbare kluisjes voor de jassen en privébezittingen, wifi om draadloos te kunnen internetten, en er is een servicecounter waar de gasten een kop koffie of thee kunnen krijgen. Een speciale kinderspeelhoek zorgt dat de patientjes vergeten dat ze in een ziekenhuis zijn. En gemakkelijke zitjes en diverse actuele tijdschriften maken het  gevoel van gastvrijheid en huiselijkheid compleet.’

Eind augustus wordt het vernieuwde dagcentrum in gebruik genomen. Daarmee is de renovatie van het totale operatieve centrum afgerond. Samen met het hypermoderne onlangs geopende OK-complex, voldoet het SKB volledig aan de moderne eisen van deze tijd.

Dagbehandeling
Inmiddels is een begin gemaakt met de renovatie van de kliniek op de eerste verdieping. Verpleegafdeling C1 is gerenoveerd en wordt in de eerste helft van augustus in gebruik genomen. Na de bouwvak volgt de verbouwing van de afdeling dagbehandeling. Net zoals op het dagcentrum OK gebruikt het SKB warme huiselijke kleuren en staat privacy en comfort voor de patienten voorop.

Bron: NVZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen