Registratie van spoedvervoer artsen vergemakkelijkt met Samsung app

Array

Innovatieve toepassing op basis van  bewezen technologie
PK automatisering heeft een app ontwikkeld voor de Samsung smartphone en tabletcomputer (Galaxy S en Galaxy TAB) waarmee het spoedvervoer van huisartsen zich gemakkelijk laat registreren in de patientendatabase. De Inspectie Gezondheidszorg eist een opgave van de tijd, gelegen tussen het moment waarop de telefoon op de meldpost overgaat tot en met het moment waarop de arts een visite heeft afgelegd. Een accurate registratie vergemakkelijkt tevens een correcte financiele doorbelasting naar de betrokken zorginstanties of zorgverzekeraars .

De nu ontwikkelde app ontlast de chauffeurs bij de huisartsenpost van de administratieve rompslomp  en biedt ze daarnaast de mogelijkheid om in combinatie met een navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps) de optimale route  te kiezen. De app sluit verder naadloos aan op de bij veel huisartsenposten gebruikte applicatie WebHIS Call Manager van Labelsoft. Ook laat de app zich uitstekend combineren met de zeer veilige, gepatenteerde FIGO mobiele communicatie-apparatuur van WMC.

Technologie van LSP
PK automatisering heeft de app ontwikkeld met behulp van Ensemble, een tool van InterSystems waarmee  uiteenlopende softwaretoepassingen zijn te integreren en de diverse functies op elkaar zijn af te stemmen. Ensemble staat al vele jaren achter elkaar hoog genoteerd in de Gartner-kwadrant van toonaangevende integratietools. De software vormt ook het hart van de technologie die is toegepast bij de bouw van het Landelijk Schakelpunt (LSP) ten behoeve van het Elektronisch Patientendossier (EPD). De politiek heeft vooralsnog gekozen om de ontwikkeling van een landelijk EPD stop te zetten. Doch voor de innoverende technologische toepassingen, waaronder het LSP, bestaan zowel nationaal als internationaal grote belangstelling.

PK Automatisering is 18 jaar geleden opgericht. Levering en beheer van IP gebaseerde netwerkdiensten vormen de specialisatie van het in Assen gevestigde bedrijf. Hoewel er projecten  voor ondernemingen uit diverse  bedrijfstakken zijn gerealiseerd, ligt de focus bij PK Automatisering op dienstverleners in de zorg, zoals ambulance-exploitanten, huisartsenposten en thuiszorgorganisaties.  Volledig gecertificeerd door het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (Nictiz) maakte PK Automatisering  het voor 350 zorgverleners mogelijk om via de Unieke Zorg Identificatie (UZI) pas op een veilige en verantwoorde manier vertrouwelijke patienteninformatie te raadplegen.

Mobiele communicatie met hoge beschikbaarheid
PK Automatisering is verder één van de eerste ICT-specialisten  die de producten van Twente Institute for Wireless & Mobile Communications (WMC) test en toepast ten behoeve van mobiele communicatie voor de spoedeisende zorg. WMC legt zich toe op wetenschappelijk onderzoek naar mobiele communicatiefaciliteiten van hoge kwaliteit. Dit onderzoekswerk heeft geleid tot de ontwikkeling van de FIGO Mobiele Node,een intelligente draadloze en mobiele router waarin meerdere communicatie infrastructuren zijn onder te brengen. Bij storing in één van de netwerken schakelt de router automatisch over naar een ander netwerk. Op deze wijze is ook bij gebruik van openbare mobiele communicatienetwerken een extreem hoge beschikbaarheid te garanderen.

InterSystems
InterSystems Corporation is een van de belangrijkste software-ontwikkelaars ter wereld. Het hoofd­kantoor van de onderneming staat in Cambridge, Massachusetts (VS); de onderneming heeft vesti­gingen in 23 landen. InterSystems brengt innovatieve producten op de markt, die applicatiebouwers in staat stellen hoogwaardige bedrijfssoftware-oplossingen snel te ontwikkelen en in gebruik te nemen.

InterSystems CACHÉ® is een zeer krachtige object-database, waarmee snellere en beter verschaal­bare applicaties gemaakt kunnen worden.

InterSystems DeepSee™ is software die het mogelijk maakt ‘business intelligence’ real-time op te nemen in transactionele systemen, zodat betere operationele beslissingen genomen kunnen worden.

InterSystems Ensemble® is een breed, naadloos platform voor snelle integratie, ontwikkeling en verrijking van bestaande en nieuwe applicaties en de verbindingen daartussen.

Meer informatie is te vinden op www.intersystembenelux.com of bij:

Bron: InterSystems Benelux BV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen