App geeft ruim 2000 astma- en COPD-patiënten weer regie

Array


Zo’n 2000 astma- en COPD-patienten zijn sinds met de Longpas App beter baas worden over hun eigen gezonde leefstijl en kunnen direct de arts op de hoogte brengen van hun gezondheidstoestand. De eerste Nederlandse app voor deze patientengroep en de eerste Nederlandse app die is ontwikkeld door een farmaceutisch bedrijf werd begin september 2012 geïntroduceerd.

In Nederland leven ruim een miljoen mensen met een ongeneeslijke longziekte zoals astma of COPD. Via de Longpas app kunnen zij gericht doelen stellen voor een gezonde leefstijl, zoals traplopen, wandelen, sporten en ontspannen. De app registreert of de doelen worden gehaald. De behaalde doelen kunnen gedeeld worden met anderen via Facebook of e-mail. Ook kunnen patienten hun medicijngebruik en gezondheidstoestand registreren en deze informatie in overleg met hun zorgverleners delen via de app zelf of via e-mail.

Longpas Iphone application from Shortfilms on Vimeo.

Astma en COPD zijn chronische aandoeningen die niet te genezen zijn. Maar met de juiste medische behandeling en een gezonde leefstijl is het verloop van de ziekten wél te beïnvloeden of onder controle te houden. Om een gezonde leefstijl te stimuleren staat aan de basis van de Longpas App het beweeg- en leefstijlsysteem BRAVO, dat is ontwikkeld door het Nederlandse Instituut voor Sport en Bewegen.

De gratis app is ontwikkeld door AstraZeneca en past in de digitale trend waarbij patienten met chronische ziekten zelf hun ziekte managen en daarbij direct online in contact kunnen treden met hun zorgverlener. Met de Longpas app wil AstraZeneca bijdragen aan de gezondheid en kwaliteit van leven van patienten met Astma of COPD

De Longpas app is te downloaden in de Apple app-store, maar ook via www.facebook.nl/longpas. De app is in eerste instantie beschikbaar voor de iPhone.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen