Vektis en CHS slaan de handen ineen

Array

Zorgverzekeraars en zorgaanbieders krijgen de controlemodule van DOT zorgproducten
Vektis en CHS ontwikkelen in opdracht van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) een module voor DOT rechtmatigheidscontrole voor zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Vanaf 1 januari 2012 zullen alle zorgverzekeraars gebruik maken van deze module en kunnen ook alle zorgaanbieders gebruik maken van de module.
Vanaf 1 januari 2012 zullen aanbieders van medisch specialistische zorg DOT-producten declareren bij de zorgverzekeraars. De overgang van DBC’s naar DOT-zorgproducten heeft veel impact bij de zorgaanbieders. Vektis heeft, namens alle zorgverzekeraars, in CHS een partner gevonden voor het ontwikkelen en exploiteren van een platform voor de uitvoering van specifiek inhoudelijke controles van DOT-zorgproducten, zoals controle op parallelliteit en serieliteit. Ter bevestiging van de samenwerking participeert Vektis in CHS.
In het huidige DBC-tijdperk wordt door veel partijen al gewerkt met de DubDec® controlemodule van CHS. Deze controlemodule wordt uitgebreid met een DOT-controle. CHS zal deze controlefunctionaliteit per 1 januari 2012 operationeel hebben. Alle zorgverzekeraars gaan met de DOT-controle applicatie werken. Hierdoor ontstaat er uniformiteit in controle van zorgproducten, waardoor administratieve lasten bij zorgaanbieders worden verminderd. De zorgverzekeraars steunen het initiatief om de applicatie ook aan de zorgaanbieders ter beschikking te stellen, zodat controles zo vroeg mogelijk in de declaratieketen worden uitgevoerd en foutieve declaraties zo snel mogelijk hersteld kunnen worden.
Voor CHS geeft de samenwerking met Vektis de garantie dat ook na de overgang naar DOT zorgverzekeraars en zorgaanbieders gebruik zullen maken van de controleapplicatie van CHS.

“Deze samenwerking biedt ons de unieke kans om uit te groeien tot het landelijke controleplatform voor zorgverzekeraars en zorgaanbieders”, zegt Herry Moes, algemeen directeur van CHS.
De samenwerking met CHS geeft Vektis de mogelijkheid om de dienstverlening als informatieleverancier voor de zorg verder uit te breiden. Anne de Boo, adjunct-directeur van Vektis zegt hierover: “De expertise en ervaring van CHS biedt ons de zekerheid dat we tijdig en slagvaardig deze cruciale dienst voor zorgverzekeraars en zorgaanbieders kunnen aanbieden”.

Vektis
Vektis is hét informatiecentrum voor de zorg. Vektis verzamelt en analyseert gegevens over de hoeveelheid, de kosten en de kwaliteit van de geleverde zorg in Nederland.

CHS
CHS is gespecialiseerd in het ontwikkelen van analytische applicaties op het gebied van Business Intelligence. CHS heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van DBC controles voor zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Deze ervaring wordt gebruikt voor het ontwikkelen van DOT controles.

Bron: Vektis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen