“Van Achlum naar Achmea”

Array

Verzekeraar Achmea en uitgever Walburg Pers presenteren vandaag het boek over de coöperatieve ontstaansgeschiedenis van Achmea, de grootste verzekeraar van Nederland. Het eerste exemplaar van het boek is in ontvangst genomen door oud-premier Jan Peter Balkenende.

Tijdens een bijeenkomst in Paleis Soestdijk ontving Balkenende het boek uit handen van Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea.

Het boek “Van Achlum naar Achmea. De historische route naar een coöperatieve verzekeringsgroep” bevat de geschiedenis van Achmea en is behalve het verhaal van een gestaag groeiend verzekeringsbedrijf, óók een beschrijving van 200 jaar economische, sociale, politieke en culturele ontwikkelingen in Nederland en laat zien hoe ons land zich heeft ontwikkeld tot de huidige verzorgingsstaat.

“Van Achlum naar Achmea” is daarmee een spiegel van de Nederlandse samenleving. De wortels van het bedrijf liggen geografisch gezien ver uit elkaar, onder andere in Friesland, Noord-Brabant en Noord-Holland. Het lukte Achmea om, vasthoudend aan haar coöperatieve achtergrond, diverse sporen bij elkaar te brengen en uit te groeien tot marktleider. In het boek wordt ook ingegaan op de worstelingen die dat soms met zich meebracht.

Eindredacteur Ton Duffhues: “De geschiedenis toont aan dat coöperatief verzekeren meer stabiliteit in het bedrijf brengt en de risico’s beduidend minder zijn. Terwijl de verschijningsvorm coöperatie – het verenigen van elkaars kracht op basis van welbegrepen eigenbelang – niet soft of ouderwets is, maar juist heel zakelijk.” Met dit uitgangspunt wil Achmea het debat onder historici, politicologen, bestuurskundigen en bedrijfseconomen in gang zetten over de rol van de coöperatieve verzekeraar in de Nederlandse samenleving.

Het boek is vanaf vandaag verkrijgbaar in de boekwinkels.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen