GGD Groningen onderzoekt eerste generatie immigranten op hepatitis B

Array

GGD Groningen onderzoekt eerste generatie immigranten op hepatitis B
De GGD’en Groningen, Fryslân en Drenthe starten in september met een onderzoek naar hepatitis B onder eerste generatie immigranten. Doel van het onderzoek is om mensen met een hepatitis B-infectie tijdig op te sporen. Mensen die tussen 16 en 60 jaar oud zijn en geboren zijn in China, Indonesie, Turkije, Sub-Saharisch Afrika, de Antillen of Suriname, krijgen een uitnodiging voor een gratis hepatitis B-test.

Hepatitis B is een ontsteking van de lever, veroorzaakt door het hepatitis B-virus. De ziekte komt vooral in niet-westerse landen voor. In Nederland draagt ongeveer 0,2 procent van de bevolking het hepatitis B-virus bij zich. Dit zijn vooral eerste generatie immigranten uit landen waar hepatitis B veel voorkomt.

Tijdig opsporen
De GGD’en in Groningen, Friesland en Drenthe vinden het belangrijk dat mensen met een hepatitis B-infectie tijdig worden opgespoord. Zo kunnen ze zonodig op tijd behandeld worden en kan verdere verspreiding van de infectie naar anderen worden voorkomen. Daarom worden vanaf september uitnodigingen voor een gratis hepatitis B-test verstuurd naar mensen die tussen 16 en 60 jaar oud zijn en geboren zijn in China, Indonesie, Turkije, Sub-Saharisch Afrika, de Antillen of Suriname.

Meer informatie
Meer informatie over het hepatitis B-onderzoek leest u op deze website. Zie: Hepatitis B-onderzoek onder immigranten.
Voor algemene informatie over hepatitis B kijkt u op de website van het van het Nationaal Hepatitis Centrum.

Heeft u vragen over het onderzoek? Neem dan contact op met GGD Groningen:
telefoon: 050 367 4249 (op werkdagen van 10.30 tot 12.00 uur) e-mail: [email protected]

bron: Hulpverleningsdienst Groningen
29-09-2011 09:15

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen