Patiëntenkoepel steunt behoud uitwisseling medische gegevens

Array

Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie
Visie NPCF ondersteunt inspanningen KNMP en andere koepels
De Nederlandse Patienten Consumenten Federatie (NPCF) vindt dat zorgverleners ook in de toekomst medische gegevens digitaal moeten kunnen uitwisselen. De patientenkoepel noemt het initiatief van de KNMP en vier andere zorgkoepels in die richting “veelbelovend”.

Eerder dit jaar stemde de Eerste Kamer tegen de invoering van het Elektronisch Patientendossier. Daarmee kwam elektronische uitwisseling van patientgegevens op losse schroeven te staan. Vijf zorgkoepels (KNMP, LHV, VHN, NVZA en NHG) presenteerden daarop een initiatief om die uitwisseling met bestaande technische infrastructuur toch mogelijk te maken.

De KNMP is verheugd over de steun die de NPCF nu voor dit initiatief toont. “Het is goed dat ook vanuit de patient het belang van uitwisseling van medische gegevens wordt gezien,” aldus Rob Sebes, woordvoerder van de KNMP. “Het gaat in deze zaak immers júist om de patient.”

De NPCF vraagt minister Schippers de nu beschikbare patientgegevens niet te vernietigen, zoals nu dreigt. De KNMP is het met die oproep eens. “Het is niet in het belang van de patient dat deze gegevens vernietigd worden,” aldus Sebes.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen