Eke Zijlstra de beoogde nieuwe voorzitter KNGF

Array

Eke Zijlstra wordt in de Algemene Vergadering van 14 december aanstaande voorgesteld als beoogd voorzitter van het bestuur van het KNGF, het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie. Dit maakt het bestuur van het KNGF bekend. Als de leden akkoord gaan tijdens de Algemene Vergadering, dan is de benoeming een feit. In deze functie volgt hij Bas Eenhoorn op, die acht jaar lang bestuursvoorzitter is geweest.

Ervaring
De 62-jarige Zijlstra is sinds mei 1998 bestuursvoorzitter van Atrium MC, een van de grootste Topklinische opleidingsziekenhuizen van Nederland. Per 1 november neemt hij hier afscheid als voorzitter van de Raad van Bestuur. Hiervoor was hij bestuursvoorzitter van GGZ Oost-Brabant, vicevoorzitter van de NVZ en bekleedde de in Groningen en Tilburg opgeleide jurist verschillende directiefuncties in de zorg.
“Het besturen zit in mijn bloed, ik krijg graag de kans om aan deze gedreven en professionele vereniging mijn bijdrage te leveren. Binnen het veranderende landschap in de zorg is het voor mij een ultieme uitdaging om ervoor te zorgen dat fysiotherapie die plek behoudt binnen de samenleving die het verdient. Het is mijn overtuiging dat fysiotherapie een wezenlijke en bewezen bijdrage levert aan besparing in de zorg. Samen met de besturen en de kantoororganisatie heb ik er alle vertrouwen in dat wij verder kunnen bouwen aan deze positie en het maximaal ondersteunen van de fysiotherapeuten. De fysiotherapeut vind je terug in diverse verschijningsvormen, maar wat hen bindt is passie en gedrevenheid voor hun vak. En dit zijn waarden die ik zelf ook hoog in het vaandel heb”, aldus Eke Zijlstra.

Bas Eenhoorn
Na een periode van acht jaar bij het KNGF volgt in december zijn officiele afscheid. “Ik heb een geweldige tijd gehad als bestuursvoorzitter. Het afscheid laat mij dan ook niet onberoerd. Ik heb veel ontwikkelingen binnen het vakgebied van dichtbij meegemaakt en heb mogen bijdragen aan de verdere verdieping en wetenschappelijke onderbouwing van ons vak. Ook de directe toegankelijkheid en het agenderen van fysiotherapie op de lobby agenda zijn onderwerpen waar ik me met hart en ziel voor heb ingezet. Ik ben blij dat we zo’n goede kandidaat-voorzitter hebben gevonden. Met zijn visie en instelling weet ik zeker dat Eke Zijlstra veel kan betekenen voor de fysiotherapeuten en onze positie in de gezondheidszorg”, aldus Bas Eenhoorn.

Bron: KNGF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen