V&VN biedt je de richtlijn verslaglegging

Array

Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland
Om effectieve, efficiente en kwalitatief hoogwaardige zorg te verlenen is de richtlijn `Verpleegkundige en verzorgende verslaglegging’ ontwikkeld. Deze richtlijn biedt verpleegkundigen en verzorgenden houvast bij een goede verslaglegging en een juiste omgang met dossiers. Tevens is een samenvattingskaart van de richtlijn ontwikkeld.

Actuele inzichten
De richtlijn is een actuele versie van de Herziening Consensus Verpleegkundige Verslagleggingen. Deze is in 1999 uitgebracht door de toenmalige Verpleegkundige Wetenschappelijke Raad van het CBO. De normen uit deze consensus richtlijn zijn voor een groot deel in de nieuwe richtlijn verwerkt en aangevuld met actuele inzichten en met aspecten die voor de verzorgende praktijk van belang zijn. De richtlijn besteedt aandacht aan de gegevens die verpleegkundigen en verzorgenden in het dossier moeten noteren. De richtlijn gaat ook in op de verschillen in verslaglegging tussen papieren en elektronische dossiers.

Bron Nieuwsbank

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen