Werknemers in de zorg gebruiken meer fysiotherapie

Array

Ruim één op de drie werknemers in de zorg maakt gebruik van fysiotherapie. Dat is substantieel meer dan het landelijk gemiddelde. Daarom verruimt IZZ  de collectieve zorgverzekering voor zorgmedewerkers – per 1 januari 2012 de vergoeding voor fysiotherapie.  Zo wordt de vergoeding voor fysiotherapie in de meest voorkomende aanvullende verzekering (de Basisaanvullende Regeling) verruimd tot €  500 per jaar. De meest uitgebreide pakketcombinatie kent een volledige vergoeding zonder maximum. IZZ gebruikt  de informatie die ze terug krijgen van de werknemers in de zorg bij de samenstelling van het verzekeringspakket.

IZZ ‘repareert ‘ de beperking van de eerstelijnspsychologische zorg die door de overheid uit het Basispakket is gehaald. Verder gaat IZZ in 2012 sterk inzetten op preventie. Zo organiseert IZZ onder andere gratis workshops voor zorgmedewerkers die verzekerd zijn bij IZZ rondom veel voorkomende klachten bij het werken in de zorg zoals balans werk versus privé en omgaan met agressie. Deze workshops worden zowel regionaal als in zorginstellingen georganiseerd.

Premies 2012
De collectieve maandpremie voor het IZZ Basispakket (natura) stijgt het komend jaar met ? 3,12 naar ? 100,44 per maand. De premie van het eerste aanvullende pakket:- de Basisaanvullende Regeling – stijgt € 1,60 per maand naar €  29,95. Van dit bedrag gaat dan de gebruikelijke werkgeversbijdrage af. De stijging van de premie van de overige aanvullende verzekeringen varieert van ? 0,35 tot ? 4,10 per maand.

Over IZZ
IZZ is de collectieve zorgverzekering die zich uitsluitend richt op werknemers in de zorg. De IZZ Zorgverzekering is gecreeerd door werkgevers en werknemers in de zorg en houdt rekening met de specifieke gezondheidsrisico’s van het werken in de zorg. IZZ heeft geen winstoogmerk en is gebaseerd op solidariteit. Uniek is dat werkgevers en werknemers in de zorg ‘ via het IZZ bestuur  – gezamenlijk zeggenschap hebben over de inhoud en prijs van de zorgverzekering. De IZZ Zorgverzekering is opgenomen in de belangrijkste zorg-cao’s (Ziekenhuizen, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Huisartsenzorg, Gezondheidscentra, Sanquin en Verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg). Bijna een half miljoen Nederlanders zijn verzekerd via IZZ. In 2012 bestaat IZZ 35 jaar.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

One thought on "Werknemers in de zorg gebruiken meer fysiotherapie"

  1. Ik werk 41 jaar in de zorg en heb gelukkig nog nooit fisio nodig gehad, maar heb wel geleerd dat je de dingen zoals tillen etc. moet doen zoals het voor jou het beste voelt, en het valt wel op dat jongeren veel eerder klachten hebben dan de ouderen terwijl vroeger veel minder hulp aparatuur was dan er nu is.

Comments are closed.

Recente artikelen